Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:12 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aniversarea a 130 de ani de relatii diplomatice romano-bulgare

ro

29 Sep, 2009 21:05 737 Marime text

Ministerul Afacerilor Externe şi Ambasada Bulgariei la Bucureşti au organizat astăzi, 29 septembrie 2009, un simpozion şi o expoziţie de documente diplomatice pentru marcarea a 130 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre cele două state.

Prezent la simpozion, secretarul de stat Doru Costea a subliniat nivelul excelent al relaţiilor bilaterale dintre cele două ţări „ne cunoaştem, avem un dialog deschis, ne susţinem reciproc pe scena internaţională. Bulgaria este un partener esenţial al României în UE, în Sud-estul Europei şi în regiunea Mării Negre (...) Apartenenţa comună la UE ne oferă posibilitatea de a promova interese şi proiecte comune, pentru dezvoltarea, prosperitatea şi stabilitatea regională în Balcani. România şi Bulgaria au o cooperare consistentă în cadrul UE, promovând împreună proiecte de importanţă regională, precum Sinergia Mării Negre şi Parteneriatul Estic".

În cadrul simpozionului, au mai luat cuvântul Ambasadorul Republicii Bulgaria la Bucureşti, Valentin Radomirski, precum şi reprezentanţi ai mediului academic, universitar şi ai unor instituţii publice, din România şi Bulgaria.

Simpozionul a fost urmat de vernisarea unei expoziţii de documente diplomatice din arhiva istorică a Ministerului român al Afacerilor Externe.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii