Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:40 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vreme la extreme pe litoral Județele Constanța și Tulcea, sub cod galben de vijelii, averse torențiale și grindină, dar și caniculă

ro

02 Aug, 2023 10:13 1099 Marime text
Administrația Națională de Meteorologie a emis noi atenționări meteo, de instabilitate atmosferică și caniculă. 

Potrivit ANM a fost emis un cod galben de instabilitate atmosferică valabil în intervalul 02 august, ora 12:00 – 02 august, ora 20:00. 

În intervalul menționat, local în Dobrogea, nordul și în estul Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale de 55...75 km/h), vijelii, descărcări electrice, averse torențiale și grindină. În intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

Notă: manifestări de instabilitate amosferică vor fi izolat și în restul Munteniei, al Moldovei și în sud-estul Transilvaniei.

De asemenea a fost emisă o informare meteo de disconfort termic ridicat, caniculă valabilă astăzi, 2 august. 

În Câmpia Română, Lunca Dunării și Podișul Dobrogei, disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități, iar pe alocuri va fi caniculă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 31 și 36 de grade.

Nu în ultimul rând, a fost emis un cod galben de val de căldură, caniculă, disconfort termic ridicat valabil în data de 3 august. 

Conform ANM, joi, valul de căldură se va extinde în vestul, sudul și sud-estul țării, unde va fi caniculă, disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime între 18 și 25 de grade.

Notă: vineri, valul de căldură se va extinde și intensifica în toată țara.

Citește și: 

Mesaj RO-Alert la TulceaVremea rea a făcut prăpăd. Gospodării inundate și persoane surprinse de viitură într-o mașină (FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii