Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:27 22 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 5. Atenţionare meteo. Prognoza pentru toată ţara. Ce spun specialiştii că se va întâmpla, până mâine, în judeţele Constanţa şi Tulcea

ro

10 Jan, 2019 02:07 2826 Marime text
Centrul Național de Prognoză Meteo din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie a emis, ieri, o informare meteo valabilă din această noapte, până mâine la ora 12.00.

Vor fi ninsori și strat nou de zăpadă, intensificări temporare ale vântului, precipitații mixte, polei.

În intervalul menționat, vor fi perioade cu precipitații, predominant ninsori, în toate regiunile și se va depune strat nou de zăpadă local mai consistent, în special în Moldova.

Potrivit unei postări de pe pagina oficială de internet a ANM „în judeţele Constanţa şi Tulcea, sudul și estul Munteniei, precum și în sud-estul Moldovei vor fi precipitații mixte ce vor favoriza formarea poleiului, iar cantitățile de apă vor depăși 15...20 l/mp”.

Specialiştii în meteorologie mai spun că „mai ales în noaptea de joi spre vineri (10/11 ianuarie) și pe parcursul zilei de vineri (11 ianuarie), vor fi intensificări temporare ale vântului în jumătatea de est a teritoriului și la munte, cu viteze mai mari, rafale în medie de 55...65 km/h, pe crestele montane și în Moldova, unde ninsoarea va fi viscolită”.

Totodată, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

UPDATE: 1

Meteorologii au emis o avertizare now casting cod galben valabil în zonele de litoral ale județelor Tulcea și Constanța între orele 3:15 până la ora 9:00. 

Potrivit ANM se vor semnala intensificări ale vântului care vor depăși la rafală viteze de 55 - 65 km/h, iar ca fenomene asociate, sunt așteptate precipitații predominant sub formă de ploaie.

UPDATE. 2

ANM a emis o avertizare now casting cod galben valabilă în intervalul 8:55 până la ora 11:00. 

Conform meteorologilor, în județul Constanta: Cogealac, Mihai Viteazu, Istria și județul Tulcea: Babadag, Sarichioi, Jurilovca, Baia, Ceamurlia de Jos se va semnala ceaţă care determină vizibilitate scăzută, local sub 200 m şi izolat sub 50 m. 

UPDATE. 3

Meteorologii au emis o avertizare now casting cod galben valabilă în intervalul 10:00 până la 13:00. Potrivit ANM, în județul Tulcea se va semnala ceaţă care determină vizibilitate scăzută, local sub 200 m şi izolat sub 50 m. 

UPDATE 4. 

Meteorologii au emis o avertizare now casting cod galben valabilă în intervalul ora 10:00 până la ora 13:00. Potrivit ANM, în județul Tulcea se va semnala ceaţă care determină vizibilitate scăzută, local sub 200 m şi izolat sub 50 m

UPDATE 5

Meteorologii au emis astăzi o atenționare cod galben de vreme rea ce vizează mai multe județe din estul țării. Potrivit ANM, în intervalul 10 ianuarie, ora 16.00 - 11 ianuarie, ora 12.00, este în vigoare o informare meteo. În această perioadă se vor înregistra ninsori și strat nou de zăpadă, intensificări temporare ale vântului, precipitații mixte, polei

Conform meteoologilor, începând din această după-amiază (joi, 10 ianuarie) aria precipitațiilor se va extinde dinspre sud-vest și va cuprinde treptat sudul, estul și centrul țării. În Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei și a Moldovei vor fi perioade cu ninsori, în general moderate cantitativ, ce vor depune strat nou de zăpadă, local mai consistent. În Dobrogea și în extremitatea de est a Munteniei vor fi precipitații mixte favorizând pe spații mici formarea poleiului.
      
Vor fi intensificări temporare ale vântului în estul teritoriului și în zona montană înaltă, cu rafale în medie de 50...60 km/h, viscolind sau spulberând zăpada. În prima parte a zilei de vineri (11 ianuarie) vântul se va intensifica și în sudul Olteniei, unde va determina transport de zăpadă, precum și în Dobrogea.

În perioada 10 ianuarie, ora 22.00 - 11 ianuarie, ora 12.00 va intra în vigoare un cod galben de viscol și strat consistent de zăpadă, zonele afectate fiind județele Buzău, Vrancea, Galați, Vaslui, Bacău, Neamț și Iași

În județele menționate, în cursul nopții de joi spre vineri (10/11 ianuarie) și în dimineața zilei de vineri vor fi ninsori ce vor depune strat nou de zăpadă consistent, iar vântul se va intensifica, temporar cu rafale de 60...65 km/h, viscolind sau spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Sursa foto: ZIUA de Constanta

Ti-a placut articolul?

Comentarii