Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:32 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Situația rezervei de umiditate în sol, în Dobrogea. Analiza ANM

ro

22 Mar, 2024 15:38 553 Marime text
Pe fondul atenționărilor meteo și a fluctuațiilor climatice, agricultorii din diverse regiuni ale României sunt îngrijorați de situația rezervei de umiditate în sol.

Conform ultimelor date furnizate de Serviciul Agrometeorologie al ANM, datate 22 Martie 2024, în cultura grâului de toamnă, rezerva de apă la adâncimea de 0-100 cm prezintă valori satisfăcătoare până apropiate de optim și optime în mai multe zone din țară.

La data de 22 Martie 2024, în cultura grâului de toamnă, rezerva de apă pe adâncimea de sol 0-100 cm, prezintă valori satisfăcătoare până la apropiate de optim și optime, în Maramureș, Crișana și Banat, cea mai mare parte a Olteniei, Transilvaniei, Munteniei și a Dobrogei, local vestul, sudul, estul și centrul Moldovei.

Conținutul de umiditate din sol se încadrează în limite scăzute și deosebit de scăzute, seceta pedologică fiind moderată și puternică, în nordul, local centrul, estul și sudul Moldovei, centrul și estul Olteniei, sud-vestul și centrul Dobrogei, nordul, estul și izolat vestul Munteniei, estul Transilvaniei, transmit reprezentanții Serviciului Agrometeorologie, ANM


Citește și:

Prognoza meteo pentru Dobrogea, în zilele următoare. Schimbări în vremea de la malul mării
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii