Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:09 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sfârşit de săptămână cu ploi şi vijelii în judeţele Constanţa şi Tulcea. Anunţ de vreme extremă. Ce spun meteorologii

ro

22 Jun, 2017 14:01 8394 Marime text
Administrația Națională de Meteorologie a emis în urmă cu puţin timp informarea meteo valabilă de mâine de la ora 13.00 până sâmbătă la ora 04.00, cu posibilitate de prelungire.

Meteorologii spun că principalele fenomene vor fi instabilitatea atmosferică accentuată şi disconfortul termic.

În intervalul menționat, vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată în Maramureș, Transilvania, Crișana, Banat și Moldova, precum și în zonele de deal și de munte din restul teritoriului, iar în cursul nopții de vineri spre sâmbătă (23/24 iunie), local, și în judeţele Constanţa şi Tulcea, precum şi în judeţele din Muntenia.


Vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină.

În după-amiaza zilei de mâine în regiunile sud-vestice și sudice, local disconfortul termic va fi ridicat – indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade, izolat mai ridicate în sudul Olteniei.


La sfârșitul săptămânii, în special în jumătatea de sud a țării, în orele după-amiezelor, disconfortul termic se va menține ridicat și local vremea va fi caniculară.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii