Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:33 18 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se schimbă radical vremea. Informare de vreme extremă. Ce se anunţă pentru judeţul Constanţa. Unde este Cod Galben şi unde Portocaliu

ro

26 Nov, 2017 13:41 3672 Marime text
Administrația Națională de Meteorologie a emis în urmă cu puţin timp o avertizare tip Cod Portocaliu valabilă din această seară, de la ora 18.00 până mâine la ora 16.00.  

Astfel, începând din seara zilei de duminică, 26 noiembrie, aria precipitațiilor se va extinde din vest și va cuprinde treptat cea mai mare parte a țării.
 
În Banat, Crișana, Maramureș și zona de munte aferentă, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15...20 l/mp. Va ploua, iar în Maramureș, nordul Moldovei și al Transilvaniei și în zona de deal din regiunile vestice, trecător se vor semnala precipitații mixte.

La munte, treptat vor predomina ninsorile și mai ales în zona înaltă se va depune strat de zăpadă.
 
De asemenea ANM a emis avertizarea Cod Galben, valabilă tot în aceeaşi perioadă zonele afectate fiind Muntenia, estul Olteniei și sudul Moldovei.
În intervalul menționat în Muntenia, estul Olteniei și sudul Moldovei va ploua pe arii extinse, iar cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 40...50 l/mp. Local în județele Vrancea, Buzău, Brăila Ialomița, Călărași și Ilfov vântul se va intensifica, temporar cu viteze de 55...65 km/h.
 

Cantități de apă de 15...20 l/mp și izolat 30 l/mp vor fi și în Dobrogea și vestul Olteniei.


Îndeosebi în dimineața zilei de marți, precipitații mixte se vor semnala local în Oltenia și pe arii restrânse în Muntenia.
Începând de mâine de la ora 16.00, până marţi seara, vor fi ninsori însemnate cantitativ, strat de zăpadă, intensificări ale vântului la munte, mai ales în Carpații Meridionali și Orientali, sudul și estul Transilvaniei și vestul Moldovei.
Totodată, în Carpații Meridionali și Orientali, va ninge însemnat cantitativ, iar vântul va prezenta intensificări temporare mai ales în zona înaltă, cu viteze la rafală de 55...70 km/h.
Îndeosebi în noaptea de luni spre marți (27/28 noiembrie) și în prima parte a zilei de marți (28 noiembrie) precipitații predominant sub formă de ninsoare se vor semnala și în sudul și estul Transilvaniei și vestul Moldovei, unde local se va depune strat de zăpadă.
 
Şi tot de mâine seară, va fi o avertizare Cod Portocaliu, până marţi seara, de ninsori abundente, strat consistent de zăpadă, intensificări ale vântului
Vor fi afectate zona de munte a județelor Brașov, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița și Argeș.
În intervalul menționat, în zona de munte a județelor Brașov, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița și Argeș, va ninge abundent, se va depune strat de zăpadă consistent, iar vântul va avea intensificări temporare cu rafale de 55...70 km/h spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității.
 
În funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice, Administrația Națională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii