Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:46 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

INHGA Risc de viituri pe râurile din Dobrogea, până duminică

ro

25 Nov, 2023 15:10 1018 Marime text
foto: INGHA

Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 36 de ore, hidrologii #INHGA instituie Codul galben, începând de mâine 25 noiembrie, ora 6:00, până duminică, la ora 12:00.

În acest context, vor fi afectate râurile din Dobrogea, în judeţele Constanţa şi Tulcea.


Fenomenele vizate constau în scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, existând probabilitatea depășirii cotelor de atenție.

Menționăm că acestea se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din județul Constanța, transmite Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor.

Dispeceratul Apele Române și cel al Administrației Bazinale de Apă Apele Romane Dobrogea-Litoral, transmit permanent informațiile hidrologice către Inspectoratele Județene pentru Situații de Urgență.

În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.- se mai arată în informarea  oferită de  Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor. 


Citește și:

Vreme severă în Constanța și TulceaCod Portocaliu de precipitaţii abundente în şase judeţe din sudul şi sud-estul ţării
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii