Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:06 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

INHGA Cod Galben de viituri în șapte județe din țară! Recomandări pentru populația vizată

ro

02 Jan, 2024 14:09 735 Marime text

Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 72 de ore, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis Cod galben pe râuri din nordul și vestul țării, până vineri, la prânz.

Începând de mâine, 3 decembrie, de la ora 9:00, până vineri, la ora 12:00, vor fi afectate râurile din bazinele hidrografice: Iza, Lăpuş (judeţul Maramureş) și Tur (judeţul Satu Mare), transmite Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor.


Totodată, același cod va fi activ și în intervalul 03.01.2024 ora 15:00 – 05.01.2024 ora 12:00, pe râurile din bazinele hidrografice: Crişul Negru (judeţul Bihor), Crişul Alb (judeţele: Hunedoara şi Arad) și Timiş (judeţele: Caraş Severin şi Timiş).

Fenomenele vizate constau în scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, existând probabilitatea depășirii cotelor de atenție.


În acest context, recomandăm populației vigilență sporită în cazul desfășurării unor activități expuse la inundații.

În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice, mai punctează sursa citată. 



Citește și:

Ianuarie 2023, cea mai caldă lună ianuarie din istoricul măsurătorilor meteorologice din România. Datele ANM
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii