Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:38 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Marea dilemă. Cât de cald va fi azi? Meteorologii ne lămuresc

ro

13 Jul, 2016 06:24 1665 Marime text
Vremea călduroasă va persista, valorile termice urmând a fi în creştere în toată ţara astfel încât canicula şi disconfortul termic vor cuprinde regiunile din vestul şi sud-vestul ţării, zone unde indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unităţi, spune meteoplus.

Temperaturile maxime se vor încadra între 30 şi 37 de grade, exceptând litoralul unde vor fi între 27 şi 29 de grade.
Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa, însă cu înnorări după-amiaza în zona Carpaţilor Occidentali şi nordul Carpaţilor Orientali, unde, pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată.
Seara, dar mai ales în cursul nopţii, în vestul şi nord-vestul ţării, vor fi manifestări specifice instabilităţii atmosferice, respectiv înnorări, temporar accentuate, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului şi cu aspect de vijelie şi pe arii restrânse averse.
Minimele termice se vor situa între 9...10 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 24...25 de grade în Dealurile de Vest.
La Constanța temperatura maximă va ajunge la 29 de grade Ceslius, și nu va cădea un strop de ploaie. Va adia vântul cu viteze cuprinse între 15 și 25 de kilometri pe oră dinspe Est.
Totuși să nu uitam că suntem în perioadă de alertă meteo de ieri, în toată țara.
Totuși abia de mâine canicula va cuprinde şi regiunile sudice şi centrale, iar în Lunca Dunării se vor înregistra temperaturi în jurul a 38 de grade.
Disconfortul termic se va accentua, astfel că indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unităţi pe areale din ce în ce mai extinse.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii