Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:59 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Cod Galben de vreme severă în județele Constanța şi Tulcea. Ploi torenţiale şi vijelie

ro

08 Jun, 2017 06:37 4440 Marime text
Administrația Națională de Meteorologie a emis, ieri, o informare tip Cod Galben, valabil pentru aproape toată țara, valabil până azi la ora 23.00, care ajunge până la granița cu județelor țării.  

În intervalul menţionat, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în cea mai mare parte a ţării și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie şi pe arii restrânse căderi de grindină.


Pentru perioade scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă care vor depăşi 20...30 l/mp și pe spații restrânse 50...70 l/mp.

La Constanța va ploua, vor fi rafale puternice de vânt, fulgere și descărcări electrice.


Maxima zilei, în județ va ajunge la 25-26 de grade Celsius.

UPDATE ora 10.00. Actualizare atenţionare meteo:

ANM a actualizat informarea meteo care va fi valabilă, de la ora 10.00 până la ora 23.00, pentru  tot sud-estul României, inclusiv judeţele Constanţa şi Tulcea.

în intervalul menţionat, instabilitatea atmosferică se va menține accentuată în zonele montane, în Transilvania, Maramureș, cea mai mare parte a Munteniei, nordul Olteniei, sudul Moldovei și în Dobrogea.

Vor fi averse torențiale, iar în intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă care vor depăşi local 20...30 l/mp și pe spații restrânse 50...60 l/mp.


Mai ales în sud-estul teritoriului se vor semnala descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și pe arii restrânse căderi de grindină.


Sursa foto: ZIUA de Constanta 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii