Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:50 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cod portocaliu de vreme rea în județele Constanța și Tulcea. Când expiră avertizările meteo

ro

03 Jul, 2023 14:04 1740 Marime text
Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi două avertizări cod portocaliu ce vizează județele Constanța și Tulcea. 

Potrivit ANM, până la ora 14.50 în județul Tulcea: Frecăței, Nalbant, Mihai Bravu, Izvoarele se vor semnala averse torențiale care vor acumula peste 35...40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină.

De asemenea, până la ora 14:20 în județul Constanta: Tuzla, Negru Vodă, 23 August, Limanu, Albești, Pecineaga, Costinești se vor semnala averse torențiale care vor acumula peste 35...40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină.

Amintim că este în vigoare o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică ce vizează județele Constanța și Tulcea. 

Potrivit ANM, în Carpații Orientali și de Curbură, în sudul Moldovei, nordul Munteniei și în Dobrogea, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse și cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (cu rafale de 55...60 km/h), izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

Citește și: 

Vreme la extreme în România! După furtună și ploaie, revine canicula! Județul Constanța, sub cod galben de vreme rea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii