Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:39 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vreme la extreme în România! După furtună și ploaie, revine canicula! Județul Constanța, sub cod galben de vreme rea

ro

03 Jul, 2023 10:16 1615 Marime text
Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică și o informare meteo de disconfort termic ridicat și caniculă. 

Potrivit ANM, codul galben de instabilitate atmosferică este valabil în intervalul 3 iulie, ora 12 – 3 iulie, ora 21. 

În Carpații Orientali și de Curbură, în sudul Moldovei, nordul Munteniei și în Dobrogea, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse și cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (cu rafale de 55...60 km/h), izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

De asemenea, informarea meteorologică de disconfort termic ridicat și caniculă este valabilă în zilele de 4, 5 și 6 iulie.

În intervalul menționat disconfortul termic va fi în creștere în regiunile sudice și estice, astfel încât indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și local va depăși pragul critic de 80 de unități. Va fi caniculă, marți (4 iulie) pe arii restrânse în Lunca Dunării și în Bărăgan, iar miercuri și joi (5 și 6 iulie) în cea mai mare parte a Munteniei, vestul Dobrogei și în jumătatea de sud a Moldovei, zone unde temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade.

Notă: În sudul și estul Munteniei și în vestul Dobrogei, pe arii restrânse se va atinge pragul critic al disconfortului termic și în după-amiaza zilei de luni.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Citește și: 

Vremea în Dobrogea la început de săptămână. Temperaturi anunțate la malul mării
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii