Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:36 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cod galben de inundații pentru râurile din Dobrogea! Iată până când ține avertizarea

ro

31 Aug, 2023 13:55 822 Marime text
Sursa foto: INHGA
  • Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis codurile galben și portocaliu de inundații pentru mai multe râuri din țară.
 
Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis codurile galben și portocaliu de inundații pentru mai multe râuri din țară.
 
În intervalul 31 august 2023, ora 12:00 - 1 septembrie 2023, ora 12:00, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis un cod galben de inundați pentru râurile din bazinele hidrografice: Someşul, Someşul Mic, Crişul, Arieş, Mureş, Târnava Mică, Târnava Mare, Mureş, Timiş, Moraviţa, Jiu, Olt, Micfalău, Ialomiţa, Prahova, Buzău, Râmnicu Sărat, Putna, Trotuş, Bârlad, Siret, Prut şi râurile din Dobrogea.
 
Totodată, în intervalul 31 august 2023, ora 12:00 - 1 septembrie 2023, ora 9:00, INHGA a emis un cod portocalu de inundații pentru râurile din bazinele hidrografice: Putna, Siret, Bârlad, Prut.
 
Fenomenele vizate constau în scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare, a încheiat sursa citată.
 

Citește și:
Cod galben de averse în țară! Care sunt zonele vizate
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii