Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:59 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alertă meteo de instabilitate atmosferică! Mai multe județe, sub cod galben. Se întoc ploile în toată țara

ro

01 Jul, 2023 11:25 1412 Marime text
Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică ce vizează mai multe județe, dar și o informare meteo ce vizează toată țara. 

Potrivit ANM, informarea meteo de instabilitate atmosferică a fost emisă pentru intervalul 01 iulie, ora 18.00 – 02 iulie, ora 23.00.

În intervalul menționat vor fi perioade cu averse, descărcări electrice, izolat grindină și local  intensificări ale vântului, cu viteze de 45...55 km/h. Astfel de manifestări se vor semnala în seara zilei de sâmbătă (01 iulie) și în noaptea de sâmbătă spre duminică (01/02 iulie) în regiunile vestice și sud-vestice, iar duminică (02 iulie) îndeosebi la deal și munte, precum și în sud-est. Local se vor acumula cantități de apă de 15...25 l/mp și izolat peste 30 l/mp.

De asemenea a fost emis un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată valabilă în intervalul 01 iulie, ora 18 – 02 iulie, ora 06. 

Potrivit ANM, în intervalul menționat, în Banat, sudul Crișanei și Oltenia, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse și cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (cu rafale de 55...70 km/h), pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Citește și: 

Cum va fi vremea în Dobrogea în acest sfârșit de săptămână
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii