Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:00 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La ce trebuie să fiți atent când cumpărați o trotinetă electrică în 2022

ro

31 Oct, 2022 16:33 1456 Marime text


Vreți să vă faceți naveta zilnică mai distractivă și mai ecologică? Dacă răspunsul este da, luați în considerare cumpărarea unei trotinete electrice. Trotinetele electrice vin în mai multe tipuri diferite și sunt alegerea perfectă de transport pentru deplasările pe distanțe scurte în zonele urbane. Acestea fiind spuse, în calitate de cumpărător pentru prima dată, alegerea celui mai bun model de trotinetă electrică dintre numeroasele varietăți existente poate părea copleșitoare.
 
Optați pentru cea mai ieftină opțiune doar pentru a testa tehnologia? Sau alegeți o trotinetă electrica Xiaomi, o versiune solida și de înaltă tehnologie pe care vă puteți baza? Considerentele pentru cumpărarea unui model de trotinetă electrică sunt multe, iar obiectivele dvs. personale vor influența, de asemenea, alegerea pe care o faceți. Mai jos, am prezentat câțiva factori importanți pe care trebuie neapărat să îi luați în considerare atunci când cumpărați o trotinetă electrică Xiaomi în 2022.

Dimensiunea roților

Dimensiunea roții este un aspect extrem de important atunci când cumpărați un model de trotinetă electrică. Dimensiunea afectează portabilitatea și chiar și cât de lină este călătoria. Roțile mai mici pot implica o greutate și o compactitate mai mică, ceea ce este avantajos pentru transportul multimodal, de exemplu, combinarea călătoriei dvs. cu transportul public.
 
Cu toate acestea, roțile mai mari asigură mai bine aderența, stabilitatea și absorbția șocurilor pe șosea, îmbunătățind astfel siguranța călătoriei dumneavoastră. În plus, roțile mai mari sunt, de obicei, însoțite și de o punte mai mare, pentru un confort sporit în timpul călătoriilor mai lungi.
 
Cu siguranță, cel mai bun mod de a decide asupra dimensiunii roților este să testați dispozitivul înainte de a-l cumpăra. Va depinde de dumneavoastră să decideți acel compromis între confortul și stabilitatea roților mai mari și greutatea redusă și compactitatea roților mai mici.

Greutate

Un alt factor important în achiziționarea unei trotinete electrice este greutatea. Trotinetele electrice ușoare au baterii și motoare mai mici, ceea ce le face mai puțin puternice. Acestea oferă o autonomie mai mică. Un model greu de calitate comercială este cea mai bună alegere dacă sunteți în căutarea unor viteze mai mari și a unei construcții mai robuste. Dacă, totuși, confortul și portabilitatea sunt super importante pentru dvs., o opțiune mai ușoară este o alternativă excelentă și chiar mai bună pentru deplasări mai scurte. Modelele ușoare sunt mai elegante și mai compacte și pot fi transportate și depozitate cu ușurință.

Sistemul de frânare

Este de la sine înțeles că siguranța ar trebui să fie o preocupare majoră atunci când alegeți o trotinetă electrică Xiaomi. Trotinetele nu vin cu confortul unei carcase de protecție, ca în cazul unei mașini, așa că sunt expuse la intemperii. Acum vine partea mai tehnică: în principal, există două tipuri de frâne - mecanice și electronice, care sunt subdivizate în frâne cu disc, frâne cu tambur și frâne de picior. În general, frânele pe disc sunt considerate cea mai bună opțiune, deoarece sunt mai ușor de întreținut, urmate de frânele cu tambur, care sunt puțin mai scumpe și mai greu de înlocuit atunci când este nevoie.
 
Unele trotinete vin, de asemenea, cu un sistem de frânare dublu, care este mai bun decât o singură frână față sau spate și este ideal pentru a merge în condiții de ploaie. Și apoi există frânele electrice care creează electric o rezistență, făcând ca motorul să se oprească. Majoritatea trotinetelor de pe piață folosesc o combinație de frână electronică (numită KERS) împreună cu o frână mecanică pe roțile din față sau din spate pentru cea mai bună eficiență.

Performanță

Viteza și accelerația de care aveți nevoie de la trotineta dvs. electrică vor depinde de o serie de factori, cum ar fi stilul dumneavoastră de condus sau greutatea corporală. Dacă sunteți un rider experimentat care are nevoie de un dispozitiv performant, cu toate dotările din jur, o trotinetă electrică Xiaomi de înaltă performanță (cu o putere mai mare a motorului) este ceea ce ar trebui să alegeți.
 
În ultima vreme, tot mai multe controale sunt efectuate de către polițiști, așa că aveți grijă dacă circulați cu un dispozitiv care este flasheat (adică folosește un firmware modificat) pentru a-l face să circule mai repede decât limita legală de viteză pe drumurile publice.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii