Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:33 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fierul de călcat vertical Philips Cea mai bună alegere pentru deplasări

ro

03 Aug, 2022 14:09 2320 Marime text
Să ai un fier de călcat în casă este cel mai normal lucru, dar atunci când acesta se strică sau te decizi să cumperi un model nou, nu știi pe care să-l alegi sau care e cel mai potrivit pentru tine? Există o mare varietate de mărci și modele, unele de bază, în timp ce altele sunt semi-profesionale și profesionale. Cu toate acestea, anumiți factori, cum ar fi confortul, economia și siguranța, joacă un rol important.
 

Fier de călcat normal sau fier de călcat vertical?

 
Fiarele de călcat cu aburi portabile, numite și fiare de călcat verticale, sunt concepute pentru retușuri de ultim moment. Chiar înainte de a pleca de acasă (sau de la hotel) pentru o întâlnire importantă, îți dai seama că sacoul tău are cute: trecerea fierului de călcat vertical peste haină ar trebui să rezolve problema. Sunt ușoare și simplu de folosit, uneori numite și fiare de călcat de călătorie, iar unele pot fi folosite atât pe orizontală, cât și pe verticală. De asemenea, acestea sunt recomandate pentru hainele delicate, deoarece reduc riscul de arsuri. Există multe mărci care au aceste produse în catalog, dar una dintre cele mai populare mărci este Philips.
 
În primul rând, ar trebui să alegi între cele două tipuri principale de fier de călcat cu aburi: cel normal și cel vertical. Acestea diferă, în primul rând, prin cantitatea de apă pe care o poate conține rezervorul lor, ceea ce le determină dimensiunea și greutatea.
 

Am nevoie de un fier de călcat vertical?

 
Ca și în cazul fiarelor de călcat normale cu aburi și al stațiilor de călcat, fiarele de călcat verticale pot să nu fie utile pentru toată lumea. Deși poate părea altfel, s-ar putea să ți se pară mai confortabil să calci cu unul dintre cele mai performante fiare de călcat pe o masă de călcat. Deși ideea unui fier de călcat mic, portabil, care să îndrepte rapid hainele de pe umeraș este tentantă, în realitate s-ar putea să nu fie întotdeauna atât de ușor. Iată care sunt principalele avantaje și dezavantaje ale fierului de călcat vertical în comparație cu un fier de călcat normal cu aburi:
 

Avantajele fierului de călcat vertical:

 
- Nu este necesară o masă de călcat, așa că este ideal pentru călătorii.
 
- Aburul poate fi mai blând cu hainele decât sistemele tradiționale de călcat.
 
- Unii producători susțin că împrospătează și dezinfectează hainele, precum și că îndepărtează șifonarea.
 

Dezavantajele fierului de călcat vertical:

 
- Acestea sunt, în general, mai puțin puternice decât fiarele de călcat clasice cu aburi și nu neapărat mai ieftine.
 
- Hainele devin adesea puțin umede, așa că va trebui să așteptați puțin înainte de a le folosi.
 
- Rezervoarele de apă sunt mici în comparație cu fiarele de călcat obișnuite, ceea ce înseamnă că acestea rămân fără abur în câteva minute, chiar înainte de a termina de călcat o singură haină.
 
- Nu toate sunt tocmai ușoare.
 

Ce trebuie să căutați la un fier de călcat vertical

 
Dacă sunteți în căutarea unui fier de călcat vertical, căutați aceste caracteristici care vor face călcatul mai ușor:
 
Greutate: dacă intenționați să îl luați într-o călătorie (de exemplu, la o nuntă sau la o întâlnire în străinătate) sau dacă găsiți fiarele de călcat clasice cu aburi prea grele, căutați un model ușor.
 
Abur continuu: faptul că trebuie să apăsați constant butonul de abur cu degetul poate fi inconfortabil. Căutați un fier de călcat care emană aburi continuu.
 
Setări de călcat: unele modele vă permit să variați debitul de abur, ceea ce poate fi util pentru călcatul articolelor delicate.
 
Timpul de încălzire: esențial dacă doriți să economisiți timp pentru a călca.
 
Rezervorul de apă: nu există niciun model cu un rezervor de apă imens, dar este important ca acesta să nu fie excesiv de mic, pentru a nu fi nevoit să îl umpleți constant.
 
Potrivit pentru toate țesăturile: unii producători susțin că modelele lor sunt potrivite pentru toate țesăturile, inclusiv pentru mătase. Cu toate acestea, trebuie verificat mai întâi acest lucru.
 

Ce temperatură atinge un fier de călcat vertical cu aburi?

 
La un fier de călcat vertical cu aburi, în special la cele mai moderne, temperatura este menținută la aproximativ 100° C.
 
Fiarele de călcat normale cu aburi ating de obicei o temperatură de aproximativ 150-200° C, în unele cazuri depășind chiar 250° C. Temperatura tălpii fierului de călcat este standardizată în funcție de tipul de țesătură, motiv pentru care există selectori cu puncte diferite (de la 1 la 3). În funcție de articolul de îmbrăcăminte pe care îl veți călca, va trebui să selectați o opțiune sau alta.
 

Fier de călcat vertical cu aburi Philips

 
Îndepărtați cu ușurință pliurile cu fierul de călcat manual cu abur vertical proiectat de Philips și scăpați de mirosuri și germeni, păstrând hainele proaspete și în stare bună.
 
Are o placă de aburi Smart Flow încorporată, care poate fi presată pe orice tip de îmbrăcăminte fără riscul de a se arde. Pachetul de achiziție include un accesoriu pentru perie, o geantă de transport și o mănușă pentru a vă proteja împotriva posibilelor arsuri.
 

Dimensiune compactă

 
Acesta este un fier de călcat vertical cu aburi compact și foarte ușor (1,2 kilograme), cu un corp ergonomic ușor de prins, astfel încât să îl puteți lua cu dvs. în toate călătoriile și să vă bucurați de haine fără cute oriunde ați merge.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii