Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:57 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asigurarea de viaţă poate fi accesibilă tuturor românilor. Interviu Metropolitan Life (I)

ro

19 Jul, 2016 00:00 6221 Marime text

 
  1. Ca o observaţie generală, în România nu există o cultură, o educaţie a asigurărilor de viaţă. Din această perspectivă, este interesant de ştiut: care este profilul românului ce încheie o asigurare de viaţă? 

Asigurarea de viaţă poate fi accesibilă tuturor românilor

În România, la momentul actual, există percepţia potrivit căreia încheierea unei asigurări de viaţă presupune costuri ridicate. Contrar aşteptărilor, asigurarea de viaţă poate fi accesibilă tuturor românilor şi este deosebit de importantă pentru familiile cu venituri mici, în cazul cărora un eveniment nefericit poate afecta viitorul tuturor membrilor săi.
 
Chiar dacă lucrurile încep, uşor, să se schimbe şi suntem martorii unei schimbări de perspectivă - anul trecut, a avut loc o creştere notabilă a pieţei asigurărilor, aceasta situându-se aproape de vârful atins în 2008 -, România rămâne una dintre pieţele cel mai puţin dezvoltate din Europa şi se află pe ultimele locuri la capitolul educaţie financiară.

Asigurări de viaţă pentru familii tinere sau familii cu vârste între 40-54 de ani

În ceea ce priveşte clienţii cărora ne adresăm, ne axăm pe un segment de piaţă vast, precum familii cu copii, fie familii tinere, unde părinţii au vârste cuprinse între 25 şi 39 de ani sau familii mature, cu vârste cuprinse între 40 şi 54 de ani. Aceştia se numără printre românii care se gândesc serios la protecţia financiară a familiei şi mai ales a copiilor, dar şi la posibilităţile pe care le au în a le oferi acestora un viitor mai bun.
 
  1.  Cum spuneam, românii, de fapt, cei mai mulţi dintre ei, sunt sceptici în privinţa asigurărilor de viaţă. Vorbim şi despre o lipsă a responsabilităţii, despre ideea că „nu mi se poate întâmpla mie”. Ce face Metropolitan Life pentru a facilita accesul românilor la astfel de servicii în contextul pieţei? 

Metropolitan Life investeşte constant în educaţia financiară a consumatorilor

Într-adevăr, există un scepticism cu privire la asigurările de viaţă. Principalele motive pentru această atitudine sunt lipsa educaţiei, superstiţiile sau lipsa responsabilităţii. În acest context, eforturile noastre se îndreaptă către iniţiativele de educaţie financiară.
 
Metropolitan Life investeşte constant în educaţia financiară a consumatorilor români, explicând rolul asigurărilor în viaţa lor şi nu numai. Integrăm în activităţile noastre proiecte globale de responsabilitate socială corporativă (CSR), cum ar fi Programul „Schimbăm vieţi” (Life Changer). Acesta a fost relansat la nivel naţional în luna mai, cu susţinerea Metropolitan Life şi Junior Achievement România, din dorinţa de a sprijini elevii de gimnaziu din 19 localităţi din România să dobândească noţiuni şi abilităţi elementare de educaţie financiară, necesare vieţii de adult. Printre aceste localităţi se numără şi Constanţa.
 
Programul din România este parte a iniţiativei dezvoltate de Junior Achievement, cu sprijinul MetLife Foundation, în 18 ţări din Europa şi Orientul Mijlociu, cu scopul de a oferi tinerei generaţii suport în exersarea abilităţilor necesare pentru o viaţă sigură şi independentă financiar.
 
Metropolitan Life şi Fundaţia MetLife au acordat, în 2015, o finanţare totală de 500.000 de dolari pentru proiectele de CSR. Acestea vor fi continuate şi în 2016 şi în 2017. Ele sprijină incluziunea socială şi financiară, precum şi educaţia financiară a copiilor şi a tinerilor din diferite categorii sociale. În plus, în 2016, compania plănuieşte să investească 200.000 de dolari şi în proiecte locale de CSR, folosind fonduri locale.

Unde se situează Constanţa din punct de vedere al asigurărilor de viaţă prin comparaţie cu alte oraşe din ţară?

Suntem pregătiţi pentru orice solicitare de asigurare de viaţă din partea constănţenilor

În Constanţa, la momentul actual, sunt peste 500 de clienţi cu poliţe individuale. Întrucât, potrivit datelor oferite de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), aproximativ 80% dintre primele subscrise în asigurări de viaţă sunt în Bucureşti, locuitorii din afara Bucureştiului, printre care şi cei din Constanţa, beneficiază în proporţie redusă de protecţie financiară.
 
Suntem pregătiţi pentru a susţine orice solicitare din partea constănţenilor prin consultanţii noştri, care pot răspunde cu oferte adecvate nevoilor complexe ale acestora, dar şi cu echipa operaţională care le oferă constant servicii la cele mai înalte standarde de calitate.

  1.  Să facem un exerciţiu de imaginaţie pentru a înţelege mai bine ce trebuie să facem pentru a beneficia de o asigurare. Eu sunt X, am 26 de ani, lucrez la o firmă de construcţii de un an şi vreau să deţin o asigurare de viaţă. Care sunt paşii pe care îi am de parcurs în acest demers? 

Poliţe de asigurare de viaţă personalizate pentru fiecare client

Fiecare client este unic, iar nevoile sale se pot schimba de la an la an. Pe lângă vârstă, starea de sănătate sau locul de muncă, există şi alţi factori determinanţi în recomandarea poliţei potrivite.
 
Spre exemplu, sunt luate în calcul capacitatea de economisire a fiecărui client, planurile pe termen lung, credite şi alte cheltuieli. În funcţie de toate aceste detalii, consultanţii noştri pot realiza o ofertă personalizată. Aceştia pot analiza situaţii şi nevoi complexe, ţinând cont de solicitările fiecărui client, astfel că pot răspunde adecvat prin oferte relevante. Ei sunt cei care au cel mai des oportunitatea de a discuta cu oamenii despre protecţia lor şi a familiilor lor.
 
Pentru ei, un portofoliu de clienţi este, de fapt, un grup de oameni pentru care ajung să fie un partener de încredere pe termen lung, sau poate chiar un bun prieten. Activitatea consultanţilor din cadrul Metropolitan Life e percepută ca propria lor afacere, iar de aici şi spiritul antreprenorial susţinut de companie.
 
În ediţia de luni, 25 iulie 2016 - în partea a doua a interviului acordat de către Metropolitan Life cotidianului ZIUA de Constanţa, veţi afla detalii despre factorii de care depinde poliţa de asigurare pe care un consultant Metropolitan Life v-o recomandă, în ce termen primeşte banii deţinătorul unei asigurări în cazul unei accidentări sau care este riscul rezilierii unui contract de asigurare de viaţă.

De asemenea, vă invităm să vizitaţi şi pagina Facebook a companiei Metropolitan Life!

Citește continuarea interviului acordat de Metropolitan Life cotidianului ZIUA de Constanța: Asigurarea de viață este o formă de protecție financiară (II)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii