Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:50 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unul dintre serviciile secrete române face angajări Avantaje şi dezavantaje. Te căsătoreşti doar cu acordul şefului

ro

29 Aug, 2017 00:00 10859 Marime text
Serviciul Român de Informaţii caută, în momentul de faţă, următoarele categorii de specialişti/personal: specialist IT&C, psiholog, traducător, medic, infirmieră, îngrijitoare în unităţi sanitare, soldat/gradat profesionist şi subofiţer operativ Brigada Antiteroristă. Toate posturile descrise vor fi ocupate în sistem concurenţial şi se supun condiţiilor generale de acces în Serviciul Român de Informaţii. Cei interesaţi de posturile mai sus precizate pot trimite CV-urile la adresa hr@sri.ro
 
Potrivit datelor oficiale, ca să te poţi angaja la SRI trebuie, conform legii, să îndeplineşti anumite condiţii, printre care: să ai cetăţenie română şi domiciliul în ţară, cultură generală amplă şi capacitatea de a te exprima corect şi coerent în limba română, cunoaştere foarte bună a cel puţin o limbă străină, pentru încadrarea ca ofiţer, nivel superior de inteligenţă, capacitate de adaptare şi rezistenţă la stres şi în condiţii de program prelungit. 

Drepturi şi libertăţi interzise/ restrânse 

Conform prevederilor legale, cadrelor militare ale Serviciului le este interzisă exercitarea următoarelor drepturi: să facă parte din partide, formaţiuni sau organizaţii politice ori să desfăşoare propagandă prin orice mijloace sau alte activităţi în favoarea acestora ori a unui candidat independent pentru funcţii publice, să candideze pentru a fi alese în administraţia publică locală şi în Parlamentul României, precum şi în funcţia de preşedinte al României; să declare sau să participe la greve.
 
De asemenea, cadrelor militare ale Serviciului le este restrânsă exercitarea următoarelor drepturi şi libertăţi: opiniile politice pot fi exprimate numai în afara serviciului, exprimarea în public a unor opinii contrare intereselor României şi forţelor armate nu este permisă. Condiţiile în care cadrele militare în activitate vor putea să prezinte public informaţii militare se vor stabili prin ordin al directorului instituţiei. Mai mult decât atât, aderarea la culte religioase este liberă, mai puţin la cele care, potrivit legii, contravin normelor de păstrare a ordinii publice, precum şi la cele care încalcă bunele moravuri sau afectează exercitarea profesiei.
 
Angajaţilor SRI le este permisă constituirea în diferite forme de asociere cu caracter profesional, tehnico-ştiinţific, cultural, sportiv-recreativ sau caritabil doar în condiţiile stabilite prin regulamentele militare, cu excepţia formelor de asociere sindicale ori celor care contravin comenzii unice, ordinii şi disciplinei specifice instituţiei armatei.
 
Cei care vor să se angajeze la SRI trebuie să mai ştie că încheierea căsătoriei este liberă în condiţiile legii, însă încheierea căsătoriei cu o persoană apatridă sau care nu are exclusiv cetăţenie română este condiţionată de obţinerea aprobării prealabile a conducerii Serviciului.
 
„Participarea la mitinguri, demonstraţii, procesiuni sau întruniri cu caracter politic ori sindical este interzisă. Deplasarea în străinătate se realizează în condiţii stabilite de conducerea Serviciului. Cadrelor militare în activitate le este interzis să fie asociat unic ori să participe direct la administrarea sau conducerea unor organizaţii ori societăţi comerciale“, mai arată Serviciul Român de Informaţii.
 
Citeşte şi:
 
Eşti român? Ştii să păstrezi un secret? SRI angajează opt oameni în domenii diferite. Iată care sunt condiţiile şi unde se trimit CV-urile
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii