Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:32 09 02 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitație pentru dirigenție de șantier Școala gimnazială nr. 8 din Constanța, beneficiară a unei importante investiții prin POR

ro

01 Mar, 2021 00:00 857 Marime text

Primăria municipiului Constanța a deschis oficial licitația pentru Serviciul de dirigenție de șantier pentru urmărirea şi verificarea execuției lucrărilor aferente obiectivului de investiţii „Creșterea eficienței energetice a imobilului Școala Gimnazială nr. 8, Constanța”.

Valoarea estimata a serviciului solicitat este de 27.000 lei.

Anunțul a fost publicat în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice și preluat pe https://www.licitatiapublica.ro/view_licitatii.php?id=2642504.

Serviciul de dirigenție constă în activitatea de dirigenție de șantier în domeniile autorizate necesare pentru urmărirea și verificarea de specialitate a execuției corecte a lucrărilor aferente obiectivului de investiții „Creșterea eficienței energetice a imobilului Școală Gimnazială nr. 8, Constanța", în conformitate cu proiectului tehnic, detaliile de execuție și caietele de sarcini, cu autorizația de construire, oferta adjudecată, și cu reglementările legale în vigoare.

Proiectul „Creșterea eficienței energetice a imobilului Școala Gimnazială nr. 8 Constanța", cu valoarea totală estimată este de 4.189.499.44 lei, urmărește optimizarea consumurilor energetice la nivelul clădirii și alinierea acesteia la standardele și cerințele de performanță energetică europene.


În perioada următoare se vor executa lucrări complexe precum:
-reabilitarea terasei clădirii, prin decopertarea, realizarea termoizolației și refacerea totala a hidroizolației
-înlocuirea tâmplăriei exterioare cu una mai performantă din punct de vedere termoenergetic, din PVC,
-refacerea trotuarelor de gardă, în scopul eliminării infiltrațiilor de apă la baza clădirii;


-reconfigurarea rampei existente pentru persoanele cu dizabilități și dotarea acesteia cu balustradă de siguranță și strat antiderapant, care să permită utilizarea rampei pe tot parcursul anului;
-refacerea instalațiilor sanitare, termice si electrice, în scopul reducerii pierderilor și optimizării traseelor acestora;
- amenajarea unui grup sanitar pentru persoanele cu dizabilități;


-înlocuirea corpurilor de iluminat cu corpuri cu becuri LED, cu consum energetic redus și durată mare de viață;
- montarea unui sistem de panouri solare pentru producerea apei calde pentru consum;
- implementarea sistemului de management energetic integrat (de tip Building Management System), pentru urmărirea, înregistrarea și eficientizarea consumurilor energetice ale clădirii;
- montarea unui sistem de panouri fotovoltaice.

Proiectul se va derula prin Programul Operațional Regional 2014 - 2020, Axa prioritară 3 - „Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon".
Contractul de finanțare a fost semnat în data de 24 martie 2020, iar perioada de implementare este de 33 de luni (30.09.2022).


Citește și:

Licitație pentru reabilitarea energetică a clădirii școlii gimnaziale nr. 8 din municipiul Constanța
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii