Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:54 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a modificat Ordinul ministrului sănătății cu privire la decesul pacienților infectați cu noul coronavirus

ro

27 Apr, 2021 07:52 6017 Marime text
  • Protocolul specific privind managementul în caz de deces al pacienților infectați cu noul coronavirus (SARS-CoV-2

Ieri, a fost publicat, în Monitorul Oficial al României Partea I numărul 436, Ordinul ministrului sănătății, interimar, privind modificarea anexei la Ordinul ministrului sănătății nr. 436/2020 pentru aprobarea Protocolului specific privind managementul în caz de deces al pacienților infectați cu noul coronavirus (SARS-CoV-2) .

 
Astfel, potrivit actului normativ semnat de Romică Andrei Baciu, ministrul sănătății, interimar, „dată fiind transmisibilitatea ridicată a coronavirusului SARS-CoV-2, este recomandat ca persoanele clinic vulnerabile, cele cu vârstă extremă (copii și vârstnici), persoanele cu comorbidități, să nu vină în contact direct cu corpul decedatului, indiferent dacă poartă echipament de protecție sau nu”.
 
Totodată, persoanele aflate în izolare sau în carantină nu vor participa la funeralii, cu excepția situațiilor prevăzute în actele normative în vigoare.
 

Direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București, Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici”, institutele de medicină legală din centrele medicale universitare, serviciile de medicină legală, personalul din unitățile sanitare, precum și întreg personalul prestatorilor de servicii funerare care vine în contact cu persoanele decedate vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii