Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:04 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Castigatorii premiilor de bune practici sarbatoriti de Agentia Europeana - 27.04.2009

ro

27 Apr, 2009 21:32 1383 Marime text

Bilbao, 27/04/2009

Câştigătorii premiilor de bune practici sărbătoriţi de Agenţia Europeană în ajunul Zilei mondiale pentru securitate şi sănătate la locul de muncă

Opt organizaţii şi întreprinderi au fost distinse cu un premiu în cadrul celui de-al nouălea concurs european anual de bune practici organizat de Agenţia Europeană pentru Securitate şi Sănătate în Muncă (EU-OSHA). Aceste premii se înscriu în campania pentru locuri de muncă sănătoase dedicată evaluării riscurilor. Câştigătorii şi participanţii distinşi cu menţiuni au promovat cu toţii bunele practici de securitate şi sănătate în evaluarea riscurilor la locul de muncă. O nouă broşură publicată astăzi ilustrează iniţiativele privind bunele practici pe care le-au pus în aplicare aceştia.
Sute de organizaţii şi întreprinderi din întreaga Europă au participat la concurs. Câştigătorii au fost premiaţi în cadrul Congresului „Securitatea şi sănătatea la locul de muncă în Europa secolului 21”, organizat la Praga de Preşedinţia cehă a Uniunii Europene cu doar o zi înainte de Ziua mondială pentru securitate şi sănătate la locul de muncă (28 aprilie).
Vladimír Špidla, Comisarul UE pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Afaceri Sociale şi Egalitate de Şanse a afirmat: „Aceste întreprinderi şi organizaţii au avut realmente o contribuţie extraordinară la promovarea evaluării riscurilor şi astfel la reducerea accidentelor şi la promovarea sănătăţii la locul de muncă, iar bunele lor practici sunt conforme cu Strategia comunitară în materie de securitate şi sănătate la locul de muncă (2007-2012) care vizează, pe lângă problemele de sănătate la locul de muncă, reducerea cu un sfert a accidentelor de muncă pe întreg teritoriul UE.”
Petr Nečas, ministrul ceh al muncii şi al afacerilor sociale a subliniat impactul economic pozitiv al evaluării riscurilor. „Câştigătorii şi participanţii distinşi cu menţiuni au arătat în mod clar că o bună evaluare a riscului prezintă, de asemenea, o serie de avantaje organizaţionale: locurile de muncă mai sigure şi mai sănătoase contribuie la reducerea absenteismului şi a costurilor de asigurare şi sporesc motivaţia şi productivitatea lucrătorilor.”
Jukka Takala, directorul EU-OSHA, a salutat excelenta calitate a participărilor. „Câteva sute de exemple de bune practici au fost depuse la reţeaua noastră de puncte focale din întreaga Europă. În jur de 50 dintre acestea au fost prezentate la nivel european, iar cele 17 organizaţii sunt într-adevăr cele mai bune dintre cele mai bune. Toate acestea subliniază mesajele cheie ale campaniei pentru locuri de muncă sănătoase: exemplele arată că evaluarea riscului nu este neapărat complicată şi birocratică şi că nu este doar treaba experţilor.”
###

Material audiovizual
Imagini televizate cu câştigătorii premiului
Fotografii de la ceremonia de premiere
Lectură suplimentară
Broşura privind bunele practici
Mai multe informaţii despre câştigători şi participanţii distinşi cu menţiuni
Campania pentru locuri de muncă sănătoase dedicată evaluării riscurilor


Ziua mondială pentru securitate şi sănătate la locul de muncă: 28 aprilie 2009
Ziua internaţională de comemorare a lucrătorilor morţi şi răniţi
 
Notă către editori:

„Locuri de muncă sănătoase: Bine pentru tine. Bine pentru afacere. O Campanie europeană privind evaluarea riscurilor ” reprezintă campania de informare la nivel european a EU-OSHA, cu scopul de a sensibiliza cu privire la importanţa evaluării riscurilor şi de a face ca locurile de muncă din Europa să devină mai sigure, mai sănătoase şi mai productive. Campania se desfăşoară timp de doi ani (2008/2009) şi este susţinută de preşedinţiile UE, Parlamentul European, Comisia Europeană şi partenerii sociali europeni.


Servicii de presă
Birgit Müller | International press | +34 94 479 35 52 | news@osha.europa.eu
Marta Urrutia | Spanish press | +34 94 479 57 46 | noticias@osha.europa.eu
Brenda O’Brien | Brussels Liaison Office | +32 2 401 68 59 | obrien@osha.europa.eu

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii