Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:58 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost lansat un nou site web despre cultura si sport - 22.04.2009

ro

22 Apr, 2009 15:04 1975 Marime text

O nouă perspectivă asupra Europei de Sud-est:
A fost lansat un nou site web despre cultură şi sport

Bruxelles, 22 aprilie 2009
Ce se află pe agenda culturală şi sportivă din Europa de Sud-est? Jurnaliştii din Balcanii de Vest şi din Turcia prezintă evenimente de artă, dans şi teatru, film, gastronomie, literatură, muzică şi sport din regiune pe un site web lansat de Directoratul General pentru Extindere al Comisiei Europene.
Site-ul web Southeast Europe: People and Culture (Europa de Sud-est: oameni şi cultură) a fost creat pentru a promova informarea privind bogăţia culturală a ţărilor candidate şi potenţial candidate la UE din Europa de Sud-est şi pentru a combate prejudecăţile legate de acestea.
Olli Rehn, comisarul european pentru extindere, a afirmat: „Acest site web este o sursă bogată de informaţii care permite vizitatorilor să se familiarizeze cu modul de viaţă şi cultura din Balcanii de Vest şi Turcia. Acesta luptă împotriva vechilor stereotipuri prin prezentarea dinamismului şi modernităţii scenei culturale a regiunii”.
Site-ul web cuprinde articole despre scena muzicii locale, despre producţia de filme, despre cărţi, specialităţi culinare şi altele. Un calendar de evenimente oferă vizitatorilor ocazia de a afla despre evenimentele culturale şi sportive din această regiune.
Articolele publicate pe site-ul web sunt scrise de jurnalişti şi de scriitori independenţi din cadrul regiunii. Primele exemple prezintă, printre altele, Cupa mondială de schi alpin din Zagreb (Croaţia), Festivalul Internaţional de Muzică de la Ankara (Turcia), artistul în mozaic care a depăşit recordurile, Saimir Strati (Albania), Bienala de artă contemporană de la Sarajevo (Bosnia şi Herţegovina) şi dansul popular Kolo (Serbia). Vor fi publicate articole noi săptămânal.
Scriitorii şi fotografii din regiune care doresc să contribuie la acest site web sunt invitaţi să scrie la adresa info@southeast-europe.eu.
Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să accesaţi: www.southeast-europe.eu

Contact pentru presă:
Suvi Juvonen     David French
Comisia Europeană/DG Extindere  Media Consulta International Holding AG
Telefon: +32 (0)22 967 250    Telefon: +49 (0)30 65 000 324
E-mail: suvi.juvonen@ec.europa.eu  E-mail: d.french@media-consulta.de

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Mccall35SHEILA 29 May, 2010 12:08 If you are willing to buy a house, you will have to receive the personal loans. Furthermore, my mother commonly utilizes a bank loan, which seems to be really firm.