Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:39 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„World Vision îl ajută pe Mos Nicolae să ducă daruri la copiii nevoiaşi"

ro

06 Dec, 2010 23:59 934 Marime text
Există în judeţul Constanţa, copii la care Moş Nicolae ajunge doar dacă este sprijinit în misiunea sa nobilă, de către oameni cu suflet mare sau diverse organizaţii non-guvernamentale, precum este şi World Vision România.

Peste patru sute de copii din comunele Cumpăna, Cobadin şi Corbu, dar şi din oraşele Medgidia şi Cernavodă au primit astazi, de Moş Nicolae, pachete cu dulciuri, jucării şi cărţi, de la organizaţia World Vision -Biroul Zonal Constanţa. Cadourile au fost oferite în cadrul unor momente speciale, create de copii pentru colegii şi părinţii lor, momente pline de frumuseţe, puritate şi dăruire din partea micuţilor.

La Cernavodă, 30 de copii cu dizabilităţi care frecventează Centrul multifuncţional „O şansă pentru viitorul copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi fizice, psihice şi sociale din regiunile Nord-Vest, Sud-Est şi Sud-Vest Oltenia", au dat o interpretare plină de savoare şi umor scenetei „Domnul Goe", stârnind ropotele de aplauze ale spectatorilor - părinţi, bunici şi autorităţi locale prezente în sală. În acelaşi timp, alţi 30 de copii cu dizabilităţi, beneficiari ai Centrului din Medgidia, au pregătit poezii şi cîntece pentru a-l impresiona pe Moş Nicolae şi au reuşit cu succes să o facă, primind cadouri gustoase de care s-au bucurat din tot sufletul.

Copiii din comuna Corbu au pus în scenă la rîndul lor, piesa de teatru „ Fram, ursul polar" şi au dat reprezentaţii, timp de două zile, (5 şi 6 decembrie), ca nişte adevăraţi artişti, pe scenele căminelor culturale din Corbu de jos, Corbu de sus şi Vadu.

Moş Nicolae nu i-a uitat nici pe copiii cuminţi din satul Negreşti, comuna Cobadin. Un grup de inspectori de la Compania "Astra Asigurări" din Constanţa, au pregătit pentru preşcolarii de la Grădiniţa Negreşti şi pentru copiii de clasele I- IV din sat, pachete cu dulciuri şi fructe, înseninînd ziua a 40 de micuţi care aşteptau cu sufletul la gură să vadă dacă Moşul vine cu cadouri sau nu şi pe la ei. "Cu ocazia zilei de Moş Nicolae, am vrut să aducem o rază de lumină în sufletele copiilor din satul Negreşti şi sperăm că acest mic dar să fie primit cu drag, în numele tradiţiei şi al frumuseţii acestei luni", a declarat Sorina Fătu, inspector Astra Asigurări, o tânără care şi-a îndemnat colegii să dăruiască bucurie şi anul acesta copiilor, după ce anul trecut le-au dus daruri copiilor de la o grădiniţă din Corbu.

La fel au aşteptat şi cei 65 de copiii din comuna Cumpăna, beneficiari ai cantinei sociale „Sf. Parascheva", să vadă dacă primesc şi ei ceva în ghetuţe astăzi. Şi, au primit daruri dulci, în cadrul acţiunii "Sf. Ierarh Nicolae, ocrotitorul copiilor", organizată special pentru ei de World Wision, la cantina socială din Cumpăna.

Incepând de astăzi pîna la Crăciun, copiii din comunităţile judeţului Constanţa în care lucrează World Vision, se implică în organizarea unor evenimente caritabile prin care speră să adune alimente, îmbrăcăminte şi bani pentru sprijinirea persoanelor cu nevoi materiale sau sociale speciale din comunităţile lor. Astfel, copiii din Grupul de initiaţivă Cobadin şi un cadru didactic, vor coordona proiectul ,,Crăciunul în sufletele copiilor. Şi tu poti da culoare sărbătorilor!", prin care încearcă să sprijine cu pachete cu alimente şi îmbrăcăminte, 5 familii nevoiaşe în care trăiesc şcolari cu situaţie materială precară. În paralel, Grupul de Iniţiativă al Tinerilor „Cumpăna Tinerilor", în parteneriat cu World Vision, Asociaţia pentru Dezvoltare Comunitara Cumpăna, autorităti locale, sponsori, va organiza pe data de 11 decembrie, în incinta căminului cultural din Cumpăna, petrecerea caritabilă "X-Mas Party", al treilea eveniment caritabil de amploare pe care aceşti tineri reuşesc să îl

organizeze pentru a-şi ajuta semenii în nevoie.
Persoana de contact: Isabela Ştefan-Iorga - Specialist Relaţii Publice World Vision Romania -Biroul Zonal Constanţa

Tel: 0731.444.651, 0241/549866.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii