Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:15 25 08 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tinerii condamnă consumul de droguri - 9 noiembrie 2014

ro

09 Nov, 2014 09:57 1150 Marime text
Vineri, 7 noiembrie 2014, Liceul Teoretic „Emil Racoviţă” din Techirghiol a primit vizita reprezentanţilor Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa (CPECA) din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog.

Întâlnirea este una dintre acţiunile cuprinse în proiectul „Decid informat!”, iniţiat de CPECA în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa şi a avut ca scop informarea tinerilor în privinţa riscurilor la care se expun prin consumul de alcool, tutun, droguri.
Astfel de dezbateri devin necesare în contextul actual al societăţii româneşti, când numărul consumatorilor este în creştere, mai ales în rândul tinerilor, categorie ameninţată de acest pericol începând de la vârste din ce în ce mai fragede.

Activitatea a fost un bun prilej pentru elevi să afle care sunt serviciile oferite de CPECA Constanţa, dar şi să discute despre riscurile şi efectele nocive ale consumului de tutun, alcool şi droguri, să descopere care sunt semnele după care pot recunoaşte un consumator, cum l-ar putea ajuta pe acesta şi care sunt prevederile legale cu privire la traficul şi consumul de substanţe interzise.

Liceenii au manifestat interes faţă de tema dezbătută, au adresat întrebări, au ridicat diverse probleme, iar la finalul discuţiilor au declarat că sunt mai bine informaţi, că au înţeles importanţa unor aspecte pe care până în acest moment le-au ignorat, că stă în puterea lor să evite anturaje, locuri, situaţii care i-ar putea introduce în lumea întunecată a traficanţilor sau consumatorilor de droguri.
Consilier de imagine, prof. Florescu Anamaria

Ti-a placut articolul?

Comentarii