Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:35 06 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă şedinţă a Colegiului Prefectural 28.11.2008

ro

28 Nov, 2008 17:39 1043 Marime text

Ieri, 27 noiembrie 2008, în sala ovală a Instituţiei Prefectului Judeţul Constanţa a avut loc şedinţa Colegiului Prefectural, condusă de Prefectul judeţului Constanţa, domnul Dănuţ Culeţu şi subprefecţii Claudiu Palaz şi Cosmin Andrei.

La şedinţă au participat reprezentanţi ai instituţiilor deconcentrate din judeţul Constanţa iar ordinea de zi a fost următoarea:

 

1.       Măsurile specifice sezonului de iarnă pentru prevenirea situaţiilor de urgenţă în judeţul Constanţa.

2.       Managementul calităţii serviciilor oferite de instituţiile publice.

3.       Directiva Consiliului Europei 93/119/CE privind protecţia animalelor în timpul sacrificării, transpusă în  legislaţia naţională prin Ordinul Preşedintelui A.N.S.V.S.A. nr. 180/2006.

1. Având în vedere situaţiile de urgenţă specifice sezonului de iarnă, col. dr. Neculai Coman a prezentat măsurile care au fost luate la nivelul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă  până în prezent :

  • A fost întocmit şi prezentat instituţiilor de sprijin un material cuprinzând "Măsurile ce se impun a fi luate la nivelul tuturor localităţilor, instituţiilor şi operatorilor economici din judeţul Constanţa pentru prevenirea, limitarea şi înlăturarea unor posibile calamităţi produse de fenomene naturale distructive, de natură meteorologică, specifică sezonului rece".
  • A fost reactualizată şi operaţionalizată baza de date necesară transmiterii avertizărilor meteo prin sms către toţi responsabilii instituţiilor cu funcţii de sprijin din judeţul Constanţa (membrii ai Comitetului Judeţean pentru situaţii de Urgenţă, autorităţi publice locale, grupuri de suport tehnic) şi înştiinţaţi cei în drept (25.11.2008) cu privire la acest sistem de informare şi la măsurile preventive şi acţionale ce urmează a fi luate în consecinţă, la primirea unor astfel de mesaje.
  • A fost înaintată către Preşedinţii Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă o adresă prin care li se solicită avertizarea agenţilor economici prestatori ai serviciului public de alimentare cu căldură a populaţiei în sensul dispunerii unor măsuri tehnice şi organizatorice privind evenimentele legate de exploatarea instalaţiilor termoenergetice pe timpul iernii şi informarea operativă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea", în situaţii deosebite.
  • A fost solicitată tuturor membrilor grupului de suport tehnic pentru înzăpeziri transmiterea, săptămânal, a unei informări asupra măsurilor concrete aplicate la nivel judeţean, conform responsabilităţilor specifice, a deficienţelor întâmpinate şi acţiunilor iniţiate pentru remedierea acestora.

2. Doamna Eli Pătraşcu, manager public în cadrul Instituţiei Prefectului Judeţul Constanţa a reactualizat informaţii esenţiale privind Managementul calităţii în instituţiile publice, standardele de calitate şi a prezentat participanţilor la întâlnirea de lucru experienţa Instituţiei Prefectului în implementarea Cadrului Comun de Autoevaluare(CAF). Anul acesta Common Assesment Framework(CAF) a fost implementat pentru a doua oară.

3. Ordinul Preşedintelui A.N.S.V.S.A. nr. 180/2006 prevede că Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor poate acorda derogări pentru porcinele, ovinele şi caprinele sacrificate sau ucise în afara abatoarelor de către proprietarii acestora pentru consum propriu, cu condiţia ca animalele să fie ferite de orice stimul, suferinţă sau durere evitabilă şi cu condiţia ca acestea să fie asomate în prealabil.

 „ Întâlnirea de astăzi a demonstrat încă o dată faptul că se colaborează bine la nivelul instituţiilor publice din judeţul nostru. Referitor la pregătirea sezonului rece propun tuturor celor implicaţi în gestionarea evenimentelor specifice să accentueze componenta prevenire, să utilizeze toate mijloacele posibile astfel încât să fim pregătiţi să gestionăm eficient orice situaţie. De asemenea, propun colegilor manageri ai instituţiilor deconcentrate să solicite Unităţii Centrale pentru Reforma în Administraţia Publică sprijinul în implementarea standardelor de calitate, astfel încât să oferim cetăţenilor servicii cu adevărat europene" a declarat Prefectul judeţului la finalul şedinţei.

 

**

*

**

*

*

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii