Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:27 03 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cauza probabila a incendiului de la Petromidia 18.12.2008

ro

18 Dec, 2008 19:51 923 Marime text
COMUNICAT DE PRESĂ de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea" al Judeţului Constanţa

Primele cercetări, efectuate de membrii comisiei constituite la nivelul SC Rompetrol Rafinare SA,  indică drept cauză probabilă a incendiului produs ieri, „lucrul cu foc prin sudură electrică la una dintre compomentele rezervorului" (traductorul de nivel). Odată cu primele concluzii ale anchetei, directorul general al societății, Cosmin Vasile Turcu, a mulțumit conducerii ISU „Dobrogea" pentru „operativitatea și profesionalisml dovedit de cadrele militare participante la acțiunea de stingere a incendiului".

La data de 17 decembrie, ora 15.04, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea" al Judeţului Constanţa a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu pe platforma Rompetrol, în Parcul de rezervoare situat la o distanță de 2 km față rafinăria Petromidia. Incendiul s-a produs la rezervorul de țiței T8, cu o capacitate totală de 50.000 mc, care la momentul producerii evenimentului era ¾ plin - conținea cca 36.000 tone țiței.

ISU „Dobrogea" a intervenit, în sprijinul pompierilor de la Rompetrol, pentru lichidarea incendiului, cu opt autospeciale. În mai puțin de 30 minute s-a reușit lichidarea flăcării, însă pompierii militari și civili și-au continuat intervenția pentru încă 30 minute, în care au procedat la răcirea rezervorului.

Conducerea SC Rompetrol Rafinare SA a evacuat imediat salariații aflați în zona afectată de incendiu astfel că evenimentul nu s-a soldat cu victime. Flacăra a fost stinsă înainte de producerea unei explozii sau de propagarea ei la celelalte rezervoare din jur.

Purtător de cuvânt,

Paula Anghel

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii