Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:27 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Imnului sărbătorită de jandarmi

ro

26 Jul, 2013 18:09 966 Marime text
Cu ocazia zilei de 29 iulie, Ziua Imnului Naţional, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa se organizează o serie de activităţi menite să marcheze acest moment important.
 
                            Luni , 29 iulie, la reşedinţa Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa şi la subunităţile din teritoriu (Mangalia, Neptun, Medgidia, Cernavodă), sunt programate expuneri cu tema „Imnul Naţional – istoric şi semnificaţii”. Cu începere de la ora 8.00, are loc ceremonia arborării drapelului, în prezenţa conducerii şi a personalului aflat la reşedinţa inspectoratului. La ora 9.15, un pluton de onor format din 20 de jandarmi, cu garda portdrapel se deplasează pe esplanada Comandamentului Flotei, pentru a participa, cu începere de la ora 9.00 la ceremonialul militar şi religios organizat de autorităţi cu ocazia aceste sărbători. Preotul nostru militar, Laurenţiu Cristinel Oprea ia parte la oficierea unei slujbe religioase.
                            Formaţiunea de jandarmi va da onorul şi va participa apoi la defilarea gărzii de onoare. Printre oficialităţile prezente la eveniment se va număra şi inspectorul şef, colonel dr. Costică Cojoc. Totodată, echipe de jandarmi vor asigura măsuri de ordine publică la faţa locului, pentru buna desfăşurare a evenimentului.
 
                         Ziua de 29 iulie a fost desemnată, în 1998, Ziua Imnului Naţional al României – „Deşteaptă-te, române!“, simbol al unităţii Revoluţiei Române de la 1848. Pe 29 iulie 1848, „Deşteaptă-te, române!“ a fost cântat pentru prima dată în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea. Interzis de regimurile totalitare timp de aproape o jumătate de secol, „Deşteaptă-te, române!“ a fost ales imediat după Revoluţia din Decembrie 1989 imnul naţional al României, fiind consacrat prin Constituţia din 1991.
 
  COMPARTIMENTUL DE RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii