Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:47 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prin pădure la “adunat” de lemne

ro

24 Jan, 2014 13:49 1127 Marime text
Două persoane au fost surprinse şi reţinute joi după amiază de către jandarmi, în timp ce transportau material lemnos din pădurea Comorova.
Astfel, în data de 23 ianuarie a.c., ora 15.00, un echipaj de Jandarmerie care se afla în patrulare pe raza municipiului Mangalia, a surprins la ieşirea din localitate, pe drumul neamenajat paralel cu DN 39, doi bărbaţi care transportau, fiecare cu câte o căruţă, material lemnos.
Luaţi la întrebări de către militari, cei doi au declarat că au sustras lemnele din Pădurea Comorova, pentru a le folosi în scop propriu.
Întreaga cantitate de lemne, de aproximativ 2 m³ a fost predată pe bază de proces verbal la Cantonul Silvic din Pădurea Comorova.
Celor în cauză, respectiv, D.G. de 29 ani şi M.G. de 43 ani, ambii din Mangalia, le-au fost întocmite actele de constatare, sub aspectul săvârşirii faptei de “tăiere, rupere, distrugere, degradare ori scoaterea din rădăcini, fără drept, de arbori, puieţi sau lăstari din fondul forestier naţional şi din vegetaţia forestieră situată pe terenuri din afara acestuia” (Conform Legii 46/2008 Cod Silvic). Actele vor fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia.
 
INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii