Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:16 17 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pe stradă cu pantofi de „împrumut”

ro

16 Dec, 2013 14:02 590 Marime text
Un jandarm din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, aflat la domiciliu, în afara orelor de program, a constatat vineri, 13 decembrie a.c., faptul că două persoane, care i-au bătut la uşă cu scopul colectării de fonduri pentru cazuri sociale, au sustras bunuri din faţa locuinţei sale.
Astfel în jurul orei 18.30, la domiciliul unui subofiţer jandarm din localitatea Medgidia, s-au prezentat doi tineri sub pretextul colectării unor sume de bani pentru ajutorarea persoanelor cu dizabilităţi.
La scurt timp, după plecarea lor, jandarmul a constatat lipsa unor bunuri din faţa locuinţei sale, respectiv o pereche de pantofi sport. Având suspiciunea că cele două persoane nu ar avea calitatea de reprezentanţi ai unei asociaţii caritabile, imediat a pornit în căutarea lor, fiind observaţi la aproximativ 500 de metri distanţa de locuinţa sa. Unul dintre cei doi era deja încălţat cu perechea de pantofi sport ce aparţinea jandarmului.
Subofiţerul a chemat în sprijin un alt coleg aflat în apropiere, şi-au prezentat calitatea şi i-au condus pe cei doi tineri la sediul subunităţii de jandarmi din Medgidia, aflată în imediata apropiere.
Persoanelor în cauză, respectiv L. D., de 22 de ani, din Deva, şi R.M. de 22 ani, din Neamţ, le-au fost întocmite actele premergătoare sub aspectul săvârşirii faptei de furt calificat, acestea urmând a fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia.
Totodată documentele deţinute de cei doi vor fi predate organelor judiciare competente pentru a stabili dacă aceştia făceau parte dintr-o asociaţie caritabilă sau dintr-o altă reţea, care sub pretextul ajutorării persoanelor aflate în dificultate, colectau diferite sume de bani în interes propriu.
Cu această ocazie atragem atenţia cetăţenilor, pentru faptul că, mai ales în această perioadă a anului, pot fi abordaţi de către diverse persoane sub diferite pretexte, existând riscul de a se produce o serie de alte fapte de genul furt din locuinţe sau tâlhării.
Recomandăm cetăţenilor să acorde o mai mare atenţie faţă de cei cărora le permit accesul în imobile, locuinţe sau dependinţele acestora, iar în cazul în care observă persoane cu un comportament antisocial sau sunt abordaţi de persoane necunoscute cu scopuri obscure să anunţe cel mai apropiat echipaj de ordine publică. De asemenea, cetăţenii pot apela non-stop numărul unic de urgenţe 112.
 
  COMPARTIMENTUL DE RELAŢII PUBLICE
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii