Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:41 18 10 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Misiunile jandarmilor constănţeni în perioada 04-09 aprilie

ro

10 Apr, 2015 15:12 1006 Marime text
   I.     Misiunile jandarmilor constănţeni în perioada 04-09 aprilie a.c.
 
        În perioada 04-09 aprilie  a.c., peste 200 jandarmi au acţionat zilnic, în mod independent dar şi în sistem integrat cu Poliţia, pentru menţinerea şi asigurarea ordinii şi siguranţei publice în judeţul Constanţa.  Au fost executate peste 80 de misiuni de menţinere şi asigurare a ordinii publice.
 
       Jandarmii au aplicat 24 sancţiuni contravenţionale dintre care 1 avertisment scris şi 23 amenzi, valoarea acestora fiind de peste 3000 lei.
        Deasemenea,  jandarmii constanţeni au constatat  32 fapte de natură penală, dintre care 27 în mod independent  şi 5 în cooperare cu Poliţia, fiind identificaţi 41 de făptuitori. Majoritatea faptelor constatate independent au fost pe linia contrabandei cu ţigări, a consumului de substanţe cu efect halucinogen şi de punere în circulaţie, fără drept, a unui produs care poartă o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.
        Au mai fost executate şi 38  misiuni pentru punerea în aplicare a mandatelor de aducere emise de către instanţe sau parchete, 2 misiuni în sprijinul lucrătorilor Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanţa şi 1 misiune în sprijinul unui executor judecătoresc pentru punerea în aplicare a unui titlu executoriu.
 
 
 
II.      Măsuri pentru asigurarea ordinii publice la sărbătoarea Învierii Domnului
 
În noaptea de 11/12 aprilie a.c.,  peste 80 de jandarmi constănţeni  vor asigura măsuri de ordine publică, în scopul desfăşurării în condiţii de siguranţă  a ceremoniilor religioase ocazionate de sărbătoarea Învierii Domnului, la  Catedrala Arhiepiscopală Sfinţii Petru şi Pavel, Biserica Sfânta Mina şi Biserica Sfânta Maria din municipiul Constanţa, în portul turistic Mangalia, la biserica Sfinţii Constantin şi Elena din Cernavodă şi la biserica Sfinţii Constantin şi Elena din Hârşova.
La asigurarea ordinii publice vor participa şi lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa.
De asemenea,  jandarmii vor acţiona împreună cu poliţiştii şi în zonele altor lăcaşe de cult din Constanţa, Medgidia,Năvodari, Eforie şi Techirghiol.
Totodată, vor fi constituite echipe de intervenţie, pregătite pentru a interveni prompt pentru luarea măsurilor legale, dacă situaţia o va impune.
 
      Jandarmii constănţeni recomandă participanţilor:
-     adoptarea unui comportament decent, în conformitate cu normele de convieţuire socială;
-     respectarea indicaţiilor forţelor de ordine şi evitarea implicării în conflicte de orice natură;
-     evitarea purtării la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenția;
-     acordarea unei atenţii deosebite bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, bagaje etc.).
 
Reamintim tuturor cetăţenilor  faptul că pot solicita sprijinul Jandarmeriei prin apelarea Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112 sau pot sesiza cea mai apropiată patrulă, atunci când sunt victimele unor fapte antisociale sau sunt martori la săvârşirea unor astfel de fapte.
 
 
 
 
               COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii