Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:20 18 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Măsuri pentru asigurarea ordinii publice de Ziua Botezului Domnului

ro

04 Jan, 2014 12:00 845 Marime text
MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
JANDARMERIA ROMÂNĂ
INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEŢEAN  CONSTANŢA

Str. Mircea cel Bătrân Nr. 108, Constanţa;
tel. : 0241.618969, www.jandarmeriaconstanta.ro

    -RELAŢII PUBLICE- GRUPAREA DE JANDARMI MOBILĂ „TOMIS“ CONSTANŢA

Bulevardul I.C. Brătianu nr. 246,
Constanţa;
tel. 0241/623.435,
www.jandarmeriamobilatomis.ro


Nr. 02,
Constanţa, 04.01.2014
Măsuri pentru asigurarea ordinii publice de Ziua Botezului Domnului

Luni, 06 ianuarie a.c., peste 200 de jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa şi ai Grupării de Jandarmi Mobile „Tomis“ vor asigura la Constanţa măsuri de ordine publică, la procesiunile şi ceremoniile religioase ocazionate de Sărbătoarea Botezului Domnului (Boboteaza). Potrivit Arhiepiscopiei Tomisului, la manifestarea religioasă care debutează luni, la ora 11.00, sunt aşteptaţi peste 10.000 de credincioşi. Un pluton de 18 subofiţeri, sub comanda unui ofiţer, va face parte din garda de onoare ce însoţeşte procesiunea, conform tradiţiei militare.

Jandarmii vor asigura măsurile de ordine publică pe durata procesiunii organizate de Arhiepiscopia Tomisului, de la Catedrala Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, pe B-dul Regina Elisabeta, spre faleza Cazinoului, unde va fi oficiată slujba de sfinţire a apelor. Jandarmii vor asigura paza sticlelor cu apă sfinţită, de duminică, 05 ianuarie, începând cu ora 11.00, iar luni, de ziua Bobotezei, forţele de ordine vor ajuta, la sfârşitul slujbei, la împărţirea sticlelor cu apă sfinţită.
Aceleaşi măsuri de ordine publică vor fi asigurate de jandarmi pe durata slujbei, precum şi pe traseele din oraş la procesiunile organizate în localităţile Medgidia, Cernavoda, Hârşova şi Mihail Kogălniceanu.

Recomandăm credincioşilor care vor participa la procesiuni şi slujbe religioase să manifeste calm şi înţelegere pentru a nu se produce aglomeraţie, precum şi să acorde o atenţie sporită la modul de asigurare a obiectelor personale (genţi, poşete, etc) şi a celor de valoare.
În cazul în care sunt victime ale unor fapte antisociale sau observă producerea unor astfel de fapte, cetăţenii se pot adresa direct jandarmilor aflaţi în dispozitivele de ordine publică sau pot solicita sprijin la numărul unic de urgenţă 112.


INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Ti-a placut articolul?

Comentarii