Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:10 21 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întâlnire între factorii de răspundere ce au atribuţii pe linia prevenirii şi combaterii violenţei cu ocazia competiţiilor şi jocurilor sportive

ro

05 Aug, 2015 12:44 644 Marime text
Marţi, 04 august a.c., la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa a avut loc o întâlnire între reprezentanţi ai Jandarmeriei, ai unor cluburi sportive constănţene, ai societăţilor specializate de pază care asigură măsuri de ordine în interiorul arenelor sportive, ai Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa precum şi ai Asociaţiei Judeţene de Fotbal Constanţa.
În cadrul acestei activități, reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au analizat modul de organizare și desfășurare a competițiilor sportive și măsurile luate pentru siguranța spectatorilor în sezonul competițional 2014 — 2015 și au atras atenția asupra tratării cu maximă responsabilitate a securității spectatorilor, cu ocazia tuturor categoriilor de evenimente sportive în sezonul competiţional 2015-2016.
Cu această ocazie au fost vizate în principal următoarele subiecte:
- respectarea de către toţi factorii implicaţi, a prevederilor Legii nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, cu modificările şi completările ulterioare;
 - respectarea de către organizatorii competiţiilor sportive şi responsabilii de ordine şi siguranţă, a obligaţiilor ce le revin conform prevederilor legale;
În cadrul discuţiilor purtate s-au accentuat şi următoarele aspecte:
- obligaţiile societăţilor specializate de protecţie şi pază care asigură măsuri de ordine şi siguranţă în incinta arenelor sportive;
- condiţiile de siguranţă ce trebuie să le îndeplinească arenele sportive;
- modalităţile de stabilire a gradului de risc al competiţiilor sportive.
 
Această întâlnire a avut drept scop prevenirea şi combaterea violenţei pe timpul competiţiilor şi jocurilor sportive, prevenirea săvârşirii faptelor antisociale în arenele sportive, respectarea legislaţiei în vigoare dar şi promovarea şi respectarea drepturilor omului şi a libertăţilor cetăţeneşti.
 
  Comerţ cu parfumuri şi ochelari la Mangalia
Marţi, 04 august a.c., în jurul orei 16.00, un echipaj de Jandarmerie din cadrul Inspectoratului de Jandami Judeţean Constanţa, aflat în misiune pe raza municipiului Mangalia, a observat un bărbat care oferea spre comercializare parfumuri şi ochelari, pe strada Oituz din localitate.
  La vederea jandarmilor, acesta a încercat să se îndepărteze din zonă.
  În momentul în care a fost ajuns din urmă de către jandarmi, oamenii legii au observat că obiectele oferite spre vânzare erau inscripţionate cu numele unor mărci renumite.
 
Jandarmii au procedat la stabilirea identităţii persoanei în cauză, stabilind că numitul M.I. în vârstă de 31 de ani, efectua acte de comerţ, oferind trecătorilor diferite parfumuri şi ochelari de soare, inscripţionate cu numele unor mărci de renume, fără a poseda şi documente de provenienţă a bunurilor respective.
Existând suspiciunea că obiectele oferite spre vânzare erau contrafăcute, jandarmii au întocmit procesul verbal de sesizare conform prevederilor Codului de Procedură Penală, ce va fi predat Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia, pentru continuarea cercetărilor.
                    Jandarmii constănţeni recomandă cetăţenilor să nu achitiţioneze bunuri comercializate în mod ambulant şi fără îndeplinirea condiţiilor prevăzute de legislaţia în vigoare, iar când observă astfel de acte de comerţ, să sesizeze autorităţile competente.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii