Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:37 20 10 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ IJJ Constanţa - 22.07.2012

ro

22 Jul, 2012 17:20 872 Marime text

MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELORJANDARMERIA ROMÂNĂ
INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEŢEAN  CONSTANŢAStr. Mircea cel Bătrân Nr. 108, Constanţa; tel. : 0241.618969, www.jandarmeriaconstanta.ro     -RELAŢII PUBLICE- GRUPAREA DE JANDARMI MOBILĂ „TOMIS“ CONSTANŢA Bulevardul I.C. Brătianu nr. 246, Constanţa; tel. 0241/623.435,www.jandarmeriamobilatomis.ro

Nr.119
Constanţa, 22.07.2012

Duminică, 22 iulie a.c., ora 06.00, un echipaj mixt de ordine publică(jandarm  şi poliţist) aflat în patrulare pe strada Delfinului, din Vama Veche, a fost sesizat cu privire la faptul că o persoană străină a sărit pe un autoturism, de la mansarda unui imobil situat în imediata apropiere, a provocat pagube la nivelul capotei, plafonului, parbrizului şi se manifestă violent.(vezi imaginile filmate)
Ajunşi la faţa locului au observat o persoană violentă, care înjura turiştii adunaţi în jurul lui şi lovea cu piciorele capota şi oglinzile maşinii. Persoana era lovită la nivelul feţei, în urma săriturii de la mansarda imobilului pe autovehicul. Deoarece Sabin N., de 21 ani, din Techirghiol,  nu s-a calmat, se manifesta violent, adresa injurii forţelor de ordine şi proprietarului maşinii avariate, a fost încătuşat pînă cînd la faţa locului a sosit un echipaj de la ambulanţă. Pentru siguranţă, doi jandarmi au asigurat protecţia echipajului pe timpul transportului către unitatea de urgenţă.
Cercetările sunt continuate de lucrători de poliţie din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Mangalia sub aspectul săvârşirii faptelor de distugere şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice.

****
Sîmbătă, 21 iulie a.c., ora 17.00, un echipaj de  jandarmi a fost solicitat şi a intervenit  pe strada Tudor Vladimirescu, din Vama Veche, la un scandal izbucnit între două persoane. Scandalul a pornit de la faptul că C. Cristian, de 32 de ani din Bucureşti, a parcat în dreptul casei lui Ion B., din localitate. La sosirea echipajului cele două persoane îşi împărţeau  pumni şi picioare, dar au încetat imediat la vederea jandarmilor. Deoarece prezentau escoriaţii la nivelul arcadelor,  a fost solicitat prezenţa unui echipaj medical care a acordat îngrijiri medicale persoanelor la faţa locului. Acestea nu au necesitat transportul la spital.   În urma cercetărilor a reieşit că în urma încăierării celor două persoane s-au produs pagube şi unui autoturism marca Renault, spărgândui-se luneta.
Celor  în cauză le-au  fost întocmite acte premergătoare sub aspectul  săvârşirii faptelor de distugere şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice.
Documentele întocmite au fost predate pe bază de proces verbal lucrătorilor Secţiei 3 Poliţie Rurală Mangalia pentru continuarea cercetărilor.

****
Sîmbătă, 21 iulie a.c., ora 23.30, un echipaj de jandarmi a observat în parcarea Complexului Dunărea, din Neptun, un autoturism Dacia Logan care a lovit o maşină Skoda Octavia, parcată  în faţa Braseriei Dunărea.
După ce a lovit maşina, şoferul autoturismului a fugit de la locul faptei.
A fost anunţată echipa de intervenţie, care a trecut la verificarea zonei şi l-a depistat pe cel în cauză, Claudiu P., de 19 ani, din comuna Glina, Ilfov .
În urma cercetărilor s-a constatat că acesta a furat maşina din Sectorul 1Bucureşti.
A fost condus la sediul Poliţiei Neptun, pentru continuarea cercetărilor.

****
Pentru siguranţa turiştilor şi în special pentru evitarea neplăcerilor pe timpul vacanţei petrecute pe litoralul Mării Negre, Jandarmeria Română sfătuieşte cetăţenii să nu aibă bunuri de valoare la vedere în camerele de hotel, pe plajă sau în autoturisme, să se asigure întotdeauna că au încuiat uşa şi au închis ferestrele camerei unde sunt cazaţi sau ale autoturismelor, şi să nu parcheze autoturismele în locuri ferite sau slab luminate. De asemenea dacă observă persoane cu comportament antisocial sau sunt abordaţi de persoane necunoscute cu scopuri obscure, cetăţenii sunt sfătuiţi să anunţe cel mai apropiat echipaj de ordine publică.
Pentru solicitări, cetăţenii pot apela non-stop numărul unic de urgenţe  112.   


          COMPARTIMENTUL DE RELAŢII PUBLICE

Ti-a placut articolul?

Comentarii