Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:01 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ IJJ

ro

18 Aug, 2013 19:42 1059 Marime text
Pescari „amatori“ căzuţi în plasa… jandarmilor
 
 Un echipaj de jandarmerie a surprins două persoane care scoteau din apă mai multe plase monofilament în lungime de aproximativ 500 de metri.
 
Astfel, în jurul orei 03.00, jandarmii i-au surprins pe Canalul Dunăre Marea Neagră, lîngă staţia de pompare a apei aflată între localităţile Mircea Vodă şi Satu Nou, pe Relu A., de 45 de ani şi pe Nicolae D., de 22 ani, din Medgidia, în timp ce scoteau din apă cu ajutorul unei bărci, mai multe plase monofilament, interzise de lege.
 
Echipajul a găsit la faţa locului patru plase monofilament cu ochiuri de dimensiuni diferite, în lungime totală de peste 550 de metri, o barcă artizanală confecţionată dintr- o cameră auto, două vâsle şi aproximativ 40 de kilograme de peşte(caras).
 
Celor doi, le-au fost ridicate, în vederea confiscării, uneltele de pescuit. Persoanele în cauză se fac vinovate de săvârşirea faptelor de braconaj piscicol, precum şi de deţinere şi folosire fără autorizaţie a plaselor interzise de lege. Actele urmează a fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia.
 
„Prafuri speciale”... pentru „gusturi parfumate”
 
Un echipaj de jandarmerie aflat în patrulare în staţiunea Vama Veche, a surprins sâmbătă, 17 august a.c., între orele 01.00-04.00, şapte persoane în timp ce-şi preparau ţigarete artizanale, folosind prafuri de culoare albă, muguri vegetali uscaţi din mai multe punguliţe şi plicuri cu miros suspect (suspectăm substanţe halucinogene).
 
La ora 01.00, jandarmii i-au surprins pe R.N., de 22 ani şi pe I.P., de 20 ani, Constanţa, în timp ce–şi pregăteau pentru consum, un praf de culoare albă dintr-o punguliţă.
 
La ora 01.30, i-au surprins în apropierea unei terase, pe L. F, de 26 ani şi pe R.B., de 24 ani, din Constanţa, care tocmai ce-şi terminaseră de împăturit o ţigară artizanală, folosind muguri vegetali uscaţi. La controlul corporal sumar făcut asupra lor, militarii au găsit o rolă din foi din hârtie pentru confecţionat ţigarete şi două pliculeţe ce conţineau aproximativ patru grame de muguri vegetali uscaţi.
O oră mai târziu, pe plajă, jandarmii au observat doi tineri A.T., de 18 ani şi C.S., de 27 ani, din Bucureşti şi Mangalia, care încercau să-şi confecţioneze mai multe ţigări artizanale pentru consum propriu, folosind o substanţă vegetală de culoare verde.
 
La ora 03.00, lîngă o terasă aflată pe plajă, jandarmii au observat-o pe M.G., din Bucureşti, care „lucra de zor” la confecţionarea mai multor ţigări artizanale. Lîngă aceasta jandarmii au găsit un pliculeţ din hârtie ce conţinea aproximativ patru grame muguri vegetali, o ţigaretă confecţionată artizanal cu miros puternic, parţial consumată şi o rolă din foi hârtie pentru confecţionat ţigarete.
 
Toţi au declarat că au cumpărat substanţele din Constanţa şi că după consum acestea „le dau o stare de bine”.
 
Jandarmii le-au întocmit actele de constatare sub aspectul săvârşirii faptei de deţinere a substanţelor ilegale pentru consum propriu. Cele aproximativ 12 grame de substanţe ilegale, ţigaretele şi filtrele vor fi predate la B.C.C.O. Constanţa în vederea continuării cercetărilor.
 
 
COMPARTIMENTUL DE RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii