Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:23 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin Informativ IJJ

ro

25 Apr, 2013 12:41 925 Marime text
În data de 28 aprilie, de Florii, precum şi pe durata minivacanţei, 30.04-07.05.2013, aproximativ 300 de jandarmi constănţeni participă în sistem independent şi mixt la menţinerea ordinii publice, alături de lucrători din cadrul I.P.J. Constanţa.
 
Cei 200 de jandarmi ai Grupării Mobile „Tomis“ şi alţi 110 ai Inspectoratului Judeţean Constanţa, vor fi prezenţi, în misiune, în staţiunile Mamaia, Eforie, Costineşti, Olimp, Neptun, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai şi Vama Veche.
 
 În data de 1 Mai vor fi dispuse patrule de jandarmi în localităţile Basarabi, Năvodari- tabăra Delfinu, Valul lui Traian, Cheia, dar şi în zona  Brick, parcul din Piaţa Far şi parcul Tăbăcărie din municipiul Constanţa, unde se vor desfăşura manifestări ce implică participarea unui public numeros.
 
            În fiecare staţiune şi zonă turistică de pe litoral echipajele Jandarmeriei vor fi în măsură să acţioneze în cel mai scurt timp, pentru aplanarea unor conflicte şi restabilirea ordinii publice în situaţia în care aceasta va fi grav tulburată, la sesizare sau la solicitare, prin numărul unic de urgenţă 112.
 
            Concomitent cu menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, jandarmii sunt pregătiţi să asigure măsurile de ordine la toate manifestările culturale, sportive, promoţionale (în mod deosebit spectacole de amploare), ce vor fi organizate pe întreg litoralul.
Pentru prevenirea faptelor antisociale în zonele turistice, forţele de ordine publică vor desfăşura numeroase acţiuni punctuale, fiind vizate în special zonele aglomerate, bazarurile, târgurile, discotecile şi parcările slab iluminate. 
 
Pentru siguranţa turiştilor şi în special pentru evitarea neplăcerilor pe timpul minivacanţei petrecute pe litoralul Mării Negre, Jandarmeria Română sfătuieşte cetăţenii să nu lase bunuri de valoare, la vedere, în camerele de hotel, pe plajă sau în autoturisme, să se asigure întotdeauna că au încuiat uşa şi au închis ferestrele camerei unde sunt cazaţi sau ale autoturismelor, şi să nu parcheze maşinile în locuri ferite, sau slab luminate. De asemenea, dacă observă persoane cu comportament antisocial sau sunt abordaţi de persoane necunoscute cu scopuri obscure, cetăţenii sunt sfătuiţi să anunţe cel mai apropiat echipaj de ordine publică.
Pentru solicitări, cetăţenii pot apela non-stop numărul unic de urgenţe  112. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii