Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:28 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ I.J.J. Constanta - Vineri, 05 August 2011

ro

05 Aug, 2011 20:20 879 Marime text

În zilele de 02-04 august a.c., echipele de intervenţie din cadrul subunităţilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au aplicat în zonele de competenţă 18 sancţiuni contravenţionale a căror valoare totală este de 6.300 lei. Cele mai multe sancţiuni au fost aplicate în baza Legii nr. 61/ 1991, modificată, privind încălcarea normelor de convieţuire socială, tulburarea liniştii publice, comerţ stradal neautorizat.

M-am plictisit,... sunt veselă,... să vină poliţiştii şi jandarmii....

Marţi, 02 august a.c., ora 19.25, printr-un apel telefonic, Ioana D. de 37 de ani, din Bacău, a sesizat că se află în Techrghiol, în apropiere de centrul localităţii şi că este agresată de mai multe persoane. La faţa locului s-a deplasat imediat un echipaj auto (format dintr-un jandarm şi un poliţist) care, a constatat că cele menţionate de persoana în cauză nu se adeveresc, în plus aceasta se afla într-o stare avansată de ebrietate. După câteva minute, femeia a mai spus că a vrut să vadă cât de repede ajung la apel oamenii legii. Pentru alarmarea fără motiv, a fost sancţionată cu suma de 100 lei.

Au cerut şi li s-a... dat

Miercuri, 03 august a.c., ora 01.30, un echipaj de ordine publică a intervenit pentru aplanarea unui scandal izbucnit între doi bărbaţi, prieteni buni, aflaţi în stare de ebrietate, în Constanţa, Faleza Cazino, în apropierea restaurantului Vraja Mării. Cristian D., de 33 de ani şi Constantin M., de 30 de ani, din localitatea Urziceni, au fost calmaţi în cele din urmă şi au declarat că s-au luat la ceartă pe motiv că unul dintre ei a rămas dator cu un rând de băutură. Prin urmare, cei doi s-au trezit din beţie la aflarea sancţiunii în valoare de 300 de lei, pentru fiecare, pentru provocare şi participare efectivă la scandal.

Pentru aceeaşi faptă, 02 august a.c., ora 23.30, în Techirghiol, str. Eminescu, Camelia N. şi Alexandru V. de 29 ani, respectiv 31 de ani, din localitatea Păuleşti, Prahova au fost sancţionaţi cu câte 300 de lei.

Spirit rebel, „răcorit" cu 300 de lei

Un bărbat de 20 de ani, Robert M. din localitatea Frumuşani, Călăraşi, a fost oprit de un echipaj de jandarmi din Eforie, în apropierea Hotelului Berlia, în noaptea de marţi spre miercuri, la ora 0.3.00.

Persoanei în cauză, i s-a cerut să se legitimeze, ceea ce i-a stârnit furia. Bărbatul a declarat iniţial că nu are nici un document de identitate asupra lui şi nici nu are chef să stea la discuţii, pentru că se grăbeşte să ajungă la hotelul unde era cazat. Bărbatul emana miros specific consumului de băuturi alcoolice. În cele din urmă, avertizat că poate fi condus la sediul unităţii de jandarmi pentru verificarea numelui şi a adresei de domiciliu, el a declarat că are o carte de identitate în buzunar, dar nu consideră potrivită ora la care poate fi legitimat.

Pentru refuz de legitimare, a fost sancţionat cu 300 de lei.

Pentru un plus de siguranţă, Jandarmeria Română sfătuieşte cetăţenii să anunţe cea mai apropiată patrulă de jandarmi dacă observă persoane cu comportament antisocial sau sunt abordaţi de persoane necunoscute, cu scopuri obscure.

Deasemeni, se poate apela non-stop numărul unic de urgenţe 112.

INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii