Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:52 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Anul Brâncoveanu” marcat de jandarmii constănţeni

ro

01 Jun, 2014 13:10 1394 Marime text
Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa se alătură instituţiilor care marchează ”Anul Brâncoveanu” printr-un omagiu adus ilustrului înaintaş.
                Astfel,  azi, 30 mai, a.c.,  între orele 09.00-11.30, la sediul Muzeului Militar National “Regele Ferdinand”(Filiala Constanta) a avut loc un simpozion dedicat domnitorului Constantin Brâncoveanu, protector al culturii şi martir al credinţei ortodoxe.
           Această activitate a fost organizată de către Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa, în colaborare cu instituţia culturală  amintită care a fost şi gazda evenimentului.
           În prezenţa cadrelor militare, domnul director al muzeului, prof. dr. Costin Scurtu, a susţinut o prelegere despre personalitatea marelui domnitor şi rolul său în istoria naţională, iar părintele profesor  dr. Ionuţ Holubeanu a susţinut o prezentare cu titlul “Brâncoveanu – apărător şi păstrător al ortodoxiei” în care a evocat contribuţia marelui domnitor ca promotor al valorilor specifice patrimoniului și culturii creştine românești. Directorul Muzeului Militar a oferit jandarmilor o frumoasă lecţie de istorie militară a poporului român prin vizitarea exponatelor muzeului.
           Reamintim faptul că prin Hotărârea de Guvern nr. 1167 din 23 decembrie 2013, publicată în Monitorul Oficial din data de 8 ianuarie 2014, anul 2014 a fost declarat „Anul Brâncoveanu”. Motivul care a stat la baza hotărârii a fost acela că anul acesta, la 15 august se împlinesc 300 de ani de la martirajul la care au fost supuşi, atât domnitorul, cât şi familia acestuia.
 
***************

 Măsuri de ordine publică asigurate de către jandarmii constănţeni în perioada 30 mai- 01 iunie a.c.
 
          La acest sfârşit de săptămână, peste 50 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa,  vor asigura măsuri de ordine şi siguranţă publică la manifestările cultural artistice şi sportive dedicate Zilelor oraşului Ovidiu precum şi la activităţile artistice organizate în comuna Corbu, ocazionate de „Sărbătoarea Salcâmului”.
        În localitatea Ovidiu jandarmii vor asigura în data de 1 iunie, a.c., măsurile de ordine publică şi pe timpul desfăşurării crosului la care vor participa persoane de toate categoriile de vârstă. De asemenea la aceeaşi dată, începând cu ora 10.00, jandarmii din grupa de actiuni speciale din cadrul subunităţii mobile aparţinând IJJ Constanţa vor desfasura pentru locuitorii oraşului, o serie de exercitii demonstrative şi exercitii de dresaj canin.
        Totodată, jandarmii constănţeni vor asigura duminică, 01 iunie măsuri de ordine publică pe timpul desfăşurării competiţiei sportive intitulată „Crosul vacanţei”, în Parcul Tăbăcăriei, din municipiul Constanţa.
        Jandarmii, sprijiniţi de efective ale poliţiei, vor acţiona pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă a cetăţenilor care vor participa la aceste manifestări, precum şi pentru evitarea apariţiei unor situaţii care pot aduce atingere normelor de convieţuire socială.
 
             
 
           
            COMPARTIMENTUL DE RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii