Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:54 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Altercatie intre un grup de sportivi, la finalul meciului de rugby juniori, Romania-Georgia

ro

30 Jun, 2009 18:15 793 Marime text

 Marţi, 30 iunie a.c., ora 11.16, în urma unui apel telefonic la numărul unic de urgenţe (112), un echipaj de jandarmi s-a deplasat în nouă minute la stadionul de rugby din Complexul „Badea Cârţan“ Constanţa, pentru a aplana o altercaţie între un grup de sportivi, la finalul meciului de rugby juniori (sub 17 ani), România-Georgia.

 Meciul face parte dintr-un turneu de pregătire, organizat în sistem de reciprocitate de Federaţia Română de Rugby.

 În urma verificărilor, jandarmii au stabilit că la finalul partidei câştigate de formaţia României (12-6) s-a produs o altercaţie între sportivii aflaţi pe teren. În plus, echipa oaspete a intrat într-un conflict verbal şi cu publicul aflat în tribune. Altercaţiile produse la sfârşitul partidei nu au provocat rănirea vreunui sportiv sau spectator. 

 Prin urmare, organizatorul competiţiei sportive, Federaţia Română de Rugby, a primit o sancţiune din partea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, pentru că nu a întreprins demersurile legale prevăzute de Legea 4/2008 (prevenirea şi combaterea violenţei în sport) în ceea ce priveşte declararea jocului, cu  cel puţin cinci zile înainte, la unitatea de jandarmi competentă teritorial.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa va acţiona cu fermitate, în spiritul şi litera legii, potrivit competenţelor conferite de lege pentru prevenirea şi combaterea oricăror fapte care ar putea aduce atingere normelor de convieţuire socială, stării de normalitate, ordinii şi siguranţei publice.

 COMPARTIMENTUL DE RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii