Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:01 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acţiuni ale jandarmilor constănţeni, cu ocazia Zilei Naţionale a României

ro

29 Nov, 2013 19:32 1234 Marime text
Activităţile dedicate Zilei Naţionale a României încep duminică dimineaţa, la ora 08.00, pe platoul de la reşedinţa Inspectoratului de Jandarmi Judeţean si la reşedinţa Grupării de Jandarmi Mobilă ,,TOMIS” Constanţa, unde va avea loc înălţarea drapelului pe catarg, urmat de o expunere  cu privire la  marcarea a 95 de ani de la unirea Transilvaniei cu România.

            Acţiunile având caracter solemn vor continua, de la ora 12.00, la Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial, de la Cimitirul Central Constanţa, unde va da onorul un pluton format din 18 jandarmi, comandat de un ofiţer, iar preotul militar va oficia, alături de alţi preoţi o slujbă de pomenire. Inspectorul Şef, colonel dr. Costică Cojoc şi comandantul Grupării de Jandarmi Mobilă ,,TOMIS” Constanţa, colonel Mircea Seceleanu vor depune o coroană de flori.
Deasemenea, în cadrul manifestărilor specifice acestui eveniment organizate de către autorităţile locale din municipiile Mangalia şi Medgidia, vor avea loc şi defilări ale jandarmilor.

Totodată, 38 de jandarmi vor asigura măsuri de ordine publică pe timpul derulării activităţilor prilejuite de marcarea acestui moment important din istoria românilor în localităţile Constanţa (unde se va desfăşura şi Crosul 1 Decembrie), Mangalia, Medgidia, Cernavodă, Năvodari şi Hârşova.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii