Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:33 10 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de mii de parfumuri, produse cosmetice şi aparatură electronică susceptibile a fi contrafăcute, confiscate în P.T.F. Constanţa şi P.T.F. Constanţa Sud Agigea

ro

20 Feb, 2015 13:23 719 Marime text
Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali, descoperind în două containere sosite în P.T.F. Constanţa şi P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China 21.672 de parfumuri şi produse cosmetice, respectiv 300 de articole electronice, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare totală de aproximativ 3.360.000 lei dacă ar fi originale.
 
 • La începutul acestei săptămâni, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.T.F. Constanţa, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti, identificând 20.112 recipiente cu apă de toaletă şi parfum, respectiv 1.560 de seturi cu produse cosmetice (apă de parfum, gel de duş şi loţiune de corp), susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 3.120.000 lei dacă ar fi originale.
 
• În data de 18.02.2015, în jurul orei 16.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.T.F. Constanţa Sud Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.
În urma controlului au fost identificate 300 de produse reprezentând aparatură electronică (seturi boxe cu bluetooh şi multiple difuzoare), susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 240.000 lei dacă ar fi originale.
 
Întreaga cantitate de marfă, care purta însemnele distinctive ale unor firme cunoscute, a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră le-au întocmit administratorilor societăţilor comerciale în cauză, doi cetăţeni români, cu vârste de 38 şi 41 de ani, cu domiciliul în Bucureşti, dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent-şef adjunct de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii