Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:59 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aproximativ 100 kilograme de peşte confiscate de poliţiştii de frontieră constănţeni

ro

27 Feb, 2015 16:46 1338 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând un cetăţean român care transporta, cu un autoturism, cantitatea de 97 kilograme peşte fără a îndeplini condiţiile legale.
 
În data de 27.02.2015, în jurul orei 11.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au oprit pentru control, în localitatea Lumina din judeţul Constanţa, un autoturism marca Volkswagen Golf, înmatriculat în judeţul Ialomiţa şi condus de cetăţeanul român ALEXANDRU M., în vârstă de 59 de ani.
În urma controlului a fost descoperită cantitatea de 97 kilograme peşte din speciile caras, plătică şi ştiucă, depozizată în saci de rafie, pentru care bărbatul în cauză nu a putut prezenta documente justificative.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de peşte care a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.
Bărbatul, domiciliat în localitatea Feteşti, este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „deţinere şi transport al peştelui fără documente legale, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
Autoturism Audi cu numere de înmatriculare expirate, descoperit la Hârşova
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în zona de competenţă un autoturism cu numere de înmatriculare expirate, care era condus pe drumurile publice de un cetăţean român.
 
În data de 27.02.2015, în jurul orei 08.45, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Cernavodă au oprit pentru control, în oraşul Hârşova, un autoturism marca Audi A4 cu numere de înmatriculare provizorii, condus de ELENA-VERONICA I.M., în vârstă de 39 de ani, domiciliată în judeţul Constanţa.
În urma verificărilor a rezultat faptul că respectivele numere de înmatriculare erau expirate din data de 21.02.2015.
Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 334, alin. 1 din Codul Penal.
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent-şef adjunct de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii