Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:15 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vacanţa elevilor este la final. Poliţiştii continuă activităţile de prevenire a criminalităţii

ro

12 Apr, 2013 14:45 846 Marime text
Având în vedere că în perioada 8-12 aprilie 2013 elevii din învăţământul preuniversitar şi preşcolarii s-au aflat în vacanţa de primăvară, poliţiştii Compartimentului de Prevenire şi Analiză a Criminalităţii din cadrul I.P.J. Constanţa au continuat activităţile cu caracter preventiv, aflate în derulare încă de la începutul anului, alături de poliţiştii de ordine publică şi poliţiştii Serviciului Rutier.
Cu această ocazie au desfăşurat sesiuni informativ preventive, atât în rândul elevilor cât şi al părinţilor şi profesorilor, în cadrul campaniei intitulată „Împreună pentru siguranţa copiilor”. Această campanie iniţiată de Inspectoratul General al Poliţiei Române, în colaborare cu Centrul Român pentru Copiii Dispăruţi şi Abuzaţi Sexual „Focus”, se desfăşoară în perioada 1 aprilie – 15 iunie 2013, la nivelul judeţului Constanţa şi are drept scop promovarea modalităţilor de prevenire şi intervenţie în cazul dispariţiei de copii.
Activităţile constau în sesiuni de informare în rândul elevilor din clasele I-V, părinţilor şi profesorilor acestora, precum şi promovarea în mass-media locală a unor materiale video, specifice prevenirii dispariţiilor de minori, cu sprijinul şi în colaborare cu reprezentanţii Autorităţii de Ordine Publică Constanţa.
De asemenea, tot cu acest prilej, se doreşte promovarea numărului european pentru dispariţii de copii – 116.000.
           În acest context, poliţiştii Compartimentului de Prevenire şi Analiză a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au organizat în aceste zile activităţi informativ-preventive în zonele intens circulate, cum ar fi : Autogara Sud Constanţa, Tomis Mall şi City Mall şi Autogara Mangalia.
Câteva sfaturi adresate copiilor/elevilor, pentru prevenirea victimizării acestora:

- Să nu dea relaţii prin telefon persoanelor necunoscute cu privire la programul de serviciu al părinţilor;
- Să nu urce în lift cu persoane necunoscute, să nu se joace în locuri virane;
- Dacă sunt la joacă sau în drum spre casă şi sunt acostaţi de persoane necunoscute, să nu-i invite în nici un caz în locuinţă, refuzându-i politicos şi ulterior să povestească toate detaliile părinţilor;
- Să nu intre în relaţii cu persoane necunoscute şi să nu primească daruri de la acestea;
- Să nu accepte invitaţia de a urca în maşina persoanelor necunoscute;
- Să-şi aleagă cu atenţie persoanele cu care se împrietenesc;
- Să nu se afişeze cu telefoanele mobile în mod ostentativ, iar în mijloacele de transport în comun să manifeste atenţie obiectelor personale;
- Să fie întotdeauna prudenţi şi să aibă încredere în poliţişti, cărora trebuie să li se adreseze ori de câte ori se află în dificultate ori dacă au nevoie de un sfat.

În cazul în care sunteţi martorul unei infracţiuni sau victima acesteia, apelaţi în cel mai scurt timp numărul de urgenţă 112 şi reţineţi cât mai multe date despre acea persoană!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii