Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:01 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cybersecurity și cybercrime în liceele Tulcene

ro

18 Mar, 2016 17:16 1290 Marime text
În ziua de 17 martie a.c., au avut loc două acțiuni informativ preventive pe linia cybersecurity- securitate informatică și cybercrime- criminalitate informatică.
Polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Tulcea împreună cu cei ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au prezentat aspecte privind prevenirea criminalității informatice liceenilor din două unități școlare de pe raza municipiul Tulcea.
Pentru a nu deveni victima unei infracțiuni informatice, polițiști tulceni vă vă recomanda să nu deschideți e-mailurile primite de la utilizatori necunoscuți întrucât acestea pot conține atașamente cu fișiere executabile (text sau video), care vă pot infecta calculatorul sau vă pot reține parolele de pe diverse conturi. Aceste parole pot fi folosite ulterior pentru a vă accesa informațiile private.
Polițiștii recomandă atenție utilizatorilor de telefoane mobile indiferent de sistemul de operare, în special la descărcarea aplicațiilor gratuite, întrucât acestea pot conține programe spion sau virusuri.
Pentru creșterea gradului de siguranță în mediul online, este de dorit utilizarea unui antivirus pe calculator, dar și pe telefonul mobil. De asemenea, se recomandă utilizarea programelor cu licență, acestea prezentând o mai mare siguranță din punct de vedere al securității informatice.
Referitor la infracționalitatea în mediul online, liceenilor li s-a explicat că accesarea mailului sau a contului de Facebook aparținând unei terțe persoane, fără a avea acordul acesteia, poate fi considerată infracțiune.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii