Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:53 11 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amplul proiect „Să ne protejăm mai bine viitorul! Cybersecurity avansat”, demarat la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”

ro

19 Dec, 2020 11:14 899 Marime text
  • La Academia Navală „Mircea cel Bătrân” a demarat implementarea unuia dintre cele mai ample și importante proiecte în domeniul cybersecurity la nivel regional, „Să ne protejăm mai bine viitorul! Cybersecurity avansat”.
  • Miercuri, 16 decembrie, în prezența comandantului (rectorului) conf. univ. dr. ing. Alecu Toma, a avut loc seminarul de deschidere a proiectului organizat în sistem on-line.
La Academia Navală „Mircea cel Bătrân” a demarat implementarea unuia dintre cele mai ample și importante proiecte în domeniul cybersecurity la nivel regional, „Să ne protejăm mai bine viitorul! Cybersecurity avansat”, în cadrul căruia vor fi pregătiți peste 230 de studenți militari și civili din cadrul universității, în aria de specializare a securității cibernetice, conex domeniului naval și portuar.

Miercuri, 16 decembrie, în prezența comandantului (rectorului) conf. univ. dr. ing. Alecu Toma, a avut loc seminarul de deschidere a proiectului organizat în sistem on-line. Alături de membrii echipei de implementare din cadrul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, la seminar au participat și reprezentanții partenerilor Euro-Testing Software Solutions, respectiv Universitatea Româno-Americană.

În cadrul seminarului de informare au fost prezentate obiectivele și rezultatele preconizate ale proiectului, cu reflectarea avantajelor participării studenților în grupul țintă, atât din perspectiva consilierii în carieră, cât și în ceea ce privește formarea de competențe specifice în domeniul cybersecurity pentru domeniul maritim, naval și portuar, atât pentru studenții militari, cât și pentru studenții specializărilor civile.

Vorbitorii au subliniat, de asemenea, importanța implementării proiectului în contextul actual al găzduirii de către țara noastră a Centrului European pentru Securitate Cibernetică și al declarării spațiului cibernetic, la nivel NATO, drept un domeniu operațional, alături de cel terestru, aerian și naval.Proiectul „Să ne protejăm mai bine viitorul! Cybersecurity avansat” este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020, se va derula pe o perioadă de 22 de luni (5 noiembrie 2020 – 4 septembrie 2022) și va beneficia de un buget total în valoare de 4.660.699,97 lei, din care 3.859.061,56 lei reprezintă cofinanțare din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020.

Sursa foto: anmb.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii