Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:44 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conditii de recrutare si inscriere a candidatilor la Academia de Politie „A.I. Cuza” Bucuresti

ro

13 Apr, 2010 18:04 16665 Marime text

A N U N Ţ
privind condiţii de recrutare şi înscriere a candidaţilor la Academia de Poliţie „A.I. Cuza” Bucureşti – Facultatea de Poliţie,  Academia Naţională de Informaţii a Serviciului Român de Informaţii, Institutul Medico-Militar, şcolile de agenţi de poliţie şi Instituţii de invăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale pe locurile aparţinând Ministerului Administraţiei şi Internelor - SESIUNEA 2010


Art. 1 - (1) Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa recrutează candidaţi pentru concursul de admitere în Academia de Poliţie „A.I. Cuza” Bucureşti – Facultatea de Poliţie şi pentru Academia Naţională de Informaţii a Serviciului Român de Informaţii, Institutul Medico-Militar, şcolile de agenţi de poliţie şi instituţii de învâţâmânt ale Ministerului Apărării Naţionale pe locurile Ministerului Administraţiei şi Internelor
(2) Recrutarea se realizează în raport de locul de domiciliu sau de reşedinţă al candidaţilor, potrivit opţiunii acestora.
(3) Pentru a participa la concursul de admitere în Academia de Poliţie „A.I. Cuza” Bucureşti – Facultatea de Poliţie, Academia Naţională de Informaţii a Serviciului Român de Informaţii - curs de zi, Institutul Medico-Militar, şcolile de agenţi de poliţie şi instituţii de învâţâmânt ale Ministerului Apărării Naţionale pe locurile Ministerului Administraţiei şi Internelor, candidaţii trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele condiţii:
a) să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România;
b) să cunoască limba română scris şi vorbit;
c) să fie absolvenţi de liceu, cu diplomă de bacalaureat, dovada absolvirii se face cu diplomă sau adeverinţă din care să rezulte faptul că au susţinut şi promovat examenul de bacalaureat;
d) să aibă capacitatea deplină de exerciţiu;
e) să fie declaraţi apt medical, fizic şi psihic; verificările privind starea de sănătate medicală, fizică şi psihică vor fi efectuate de structurile de specialitate ale M.A.I.;
f) să aibă vârsta de minim 18 ani împliniţi, sau să îi împlinească în cursul anului 2010;
g) să aibă un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate;
h) să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitatrea;
i) să nu fi fost destituite dintr-o funcţie publică în ultimii 7 ani;
j) nu au desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege;
k) au luat la cunoştinţă de condiţia prevăzută de art. 10 alin. (3) din Legea nr. 360/2002 privind Statutul Poliţistului cu modificările şi completările ulterioare;


l) îndeplinesc criteriile specifice pentru ocuparea prin concurs a funcţiei publice cu statut special;
 (4) Criteriile specifice pentru recrutarea candidaţilor sunt următoarele:
a) să aibă vârsta de până la 27 de ani, impliniţi in anul participării la concursul de admitere pentru formarea profesională iniţială ca poliţist sau militar
b) să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media generală de minim 8,00;
c) să nu fi fost exmatriculaţi, pentru abateri disciplinare, dintr-o instituţie de învăţământ;
d) să aibă înălţimea de minim 1,65 m bărbaţii şi 1,60 m femeile
Nu se admit derogări de la nici o condiţie legală sau criteriu specific pentru recrutarea candidaţilor la concursul de admitere – sesiunea 2010.

Art. 2 - Persoanele interesate care îşi desfăşoară activitatea în unităţi ale Ministerului Administraţiei şi Internelor sau ale Ministerul Apărării Naţionale pot fi recrutate, potrivit opţiunii personale:
a) de către structura de resurse umane din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa pe raza căruia funcţionează respectivele unităţi;
b) în condiţiile prevăzute la art. 1 alin. (2)

Art. 3 - (1) Cifrele de şcolarizare aprobate pentru instituţiile de învăţământ aflate în referinţă, sesiunea 2010 sunt:
a)  Academia de Poliţie „A.I. Cuza” Bucureşti :
- specializarea „ordine şi siguranţă publică”:
a) forma de învăţământ de zi – 364 de locuri, din care 10 locuri pentru rromi;
b) forma de învăţământ de frecvenţă redusă – 30 de locuri;
- specializarea „drept”: 40 de locuri;
b)  Şcoala de agenţi de poliţie ”Vasile Lascăr” Câmpina :
           - 1404 locuri, din care 20 locuri pentru rromi
c)  Şcoala de agenţi de poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj :
           - 300 locuri, din care 5 locuri pentru rromi
d)  Academia Tehnică-Militară Bucureşti :
           - 14 locuri din care – 1 loc : specialitatea „Armament, aparatură, artileristică şi sisteme de conducere a focului” 
                                          – 13 locuri : specialitatea „Calculatoare şi sisteme informatice pentru apărare şi securitate naţională”
e)  Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu
           - specialitatea „Management economico-financiar” - 2 locuri
f)  Institutul Medico-Militar Bucureşti
           - 5 locuri
g) Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazu”, Bucureşti:
- specializarea „psihologie informaţii” - forma de învăţământ de zi – 10 de locuri.
h) Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” Piteşti
           - specialitatea „Tehnică şi Comunicaţii”  - 6 locuri
           - specialitatea „Tehnică de calcul” – 6 locuri
           - specialitatea „Construcţii” – 2 locuri

(2) Femeile şi bărbaţii candidează pe aceleaşi locuri.

Art. 4 – (1) Candidaţii recrutaţi pentru Academia de Poliţie „A.I. Cuza” Bucureşti – Facultatea de Poliţie – specialitatea „poliţie”, învăţământ de zi, pot opta la înscriere pentru una din următoarele variante:
 a) DREPT;
 b) DREPT sau ORDINE ŞI SIGURANŢĂ PUBLICĂ;
 c) ORDINE ŞI SIGURANŢĂ PUBLICĂ.

(2) Ocuparea locurilor se face în ordinea mediilor obţinute, după opţiunea exprimată, prin alunecare până la completarea locurilor.

(3) Completarea locurilor de la specializarea DREPT se face de cei care au optat pentru varianta DREPT ori DREPT sau ORDINE ŞI SIGURANŢĂ PUBLICĂ în ordinea mediilor obţinute.

(4) Completarea locurilor de la specializarea ORDINE ŞI SIGURANŢĂ PUBLICĂ se face de cei care au optat pentru varianta DREPT sau ORDINE ŞI SIGURANŢĂ PUBLICĂ ori ORDINE ŞI SIGURANŢĂ PUBLICĂ în ordinea mediilor obţinute.

(5) Candidaţii care participă pe locurile destinate etniei rrome au alocate locuri la Facultatea de Poliţie, numai pentru specializarea ORDINE ŞI SIGURANŢĂ PUBLICĂ.

(6) În cadrul Facultăţii de Poliţie nu se aprobă schimbarea opţiunii iniţiale de către candidaţi, după transmiterea la Academia de Poliţie a tabelului nominal privind candidaţii înscrişi pe facultăţi, specializări şi specialităţi de către structurile de resurse umane.

 (7) Ocuparea locurilor la Academia Tehnică-Militară Bucureşti, Academia Forţelor Terestre Sibiu şi Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” Piteşti se face in ordinea descrescătoare a mediilor de admitere obţinute, candidaţii putând alege specializarea şi beneficiarul pentru care se pregătesc, aceştia concurând pe numărul total de locuri aprobat pentru M.A.I. la fiecare facultate.

Art. 5 - (1) Candidaţii care optează pentru admiterea intr-o instituţie de invăţământ universitar pot participa şi la concursul de admitere în una din şcolile de agenţi de politie.

(2) Cererile de înscriere la concursul de admitere în invăţământul universitar vor fi primite de Serviciul Resurse Umane din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa până la data de 31.05.2010, iar pentru şcolile postliceale până la data de 30.06.2010.

(3) Termenul limită pentru finalizarea şi depunerea dosarelor candidaţilor înscrişi la Academia de Poliţie „A.I. Cuza” Bucureşti – Facultatea de Poliţie este 25.06.2010, iar pentru finalizarea şi depunerea dosarelor candidaţilor înscrişi la şcolile postliceale aflate in subordinea I.G.P.R. este de 23.07.2010.

 (4) Termenul limită pentru finalizarea şi depunerea dosarelor candidaţilor înscrişi atât la instituţiile de invăţământ din subordinea M.A.N. cât şi cele pentru Academia Naţională de Informaţii este de 11.06.2010

(5) Candidaţii declaraţi "Neadmis" Ia Academia de Poliţie „Al.Ioan Cuza” Bucureşti sau instituţiile de invăţământ superior ale Ministerului Apărării Naţionale şi Serviciul Român de Informaţii care au ca a doua opţiune o şcoală de agenţi de politie pot participa Ia concursul de admitere numai dacă au fost declaraţi "apt medical" la examinarea medicală efectuată în cadrul instituţiei de învăţământ superior.

(6) Candidaţii declaraţi "Neadmis" Ia Academia de Poliţie „Al.Ioan Cuza” Bucureşti sau instituţiile de invăţământ superior ale Ministerului Apărării Naţionale şi Serviciului Român de Informaţii  universitar care au ca a doua opţiune o şcoală postliceală militară se supun procedurilor de admitere adoptată de Ministerul Apărării Naţionale pentru asemenea situaţii.

(7) De asemenea, aceştia vor relua întreaga procedură stabilită pentru concursul de admitere la şcolile de agenţi (taxa de participare, probele eliminatorii şi testul de verificare a cunoştinţelor).

(8) Dosarul de recrutare pentru şcolile de agenţi de poliţie al candidaţilor prevăzuţi la alin. (5) va fi constituit în volum complet, cu actele de studii (în copie legalizată) şi fişa medicală (în copie).

DOCUMENTE NECESARE PENTRU CONSTITUIREA DOSARULUI DE CANDIDAT :

· Cererea de înscriere;
· Declaraţia de confirmare a cunoaşterii şi acceptare a condiţiilor de recrutare;
· Diploma de bacalaureat (copie legalizată, pentru candidaţii din seriile anterioare) sau adeverinţa care atestă absolvirea liceului pentru candidaţii care au absolvit în anul în curs pe care se menţionează media generală de bacalaureat şi mediile obţinute in anii de liceu şi foaia matricolă (copie legalizată);
· Certificatul de naştere pentru candidat, soţie/soţ şi fiecare copil (după caz), certificatul de căsătorie, în copie legalizată;
· Certificatul de cazier judiciar al candidatului;
· Autobiografia şi tabelul nominal cu rudele candidatului;
· Caracterizarea de la ultimul loc de muncă (şcoală);
· Act de identitate, carnet de muncă şi livret militar, în copie
· Fişa medicală tip de încadrare în Ministerul Administraţiei şi Internelor;
· Copii ale următoarelor documente : livret militar, act de identitate, carnet de muncă;
· Trei fotografii ¾ (având pe verso înscrise, cu majuscule, numele, prenumele tatălui, prenumele candidatului şi codul numeric personal al acestuia).

Art.6 – (1) Candidaţii care au obţinut in perioada studiilor liceale premiile I, II, III, menţiune, premii speciale la olimpiadele şcolare internaţionale recunoscute de M.E.C.T.S. la disciplinele de concurs, au dreptul de a fi admişi şi de a urma cursurile pe locurile finanţate de la buget, in cadrul numărului de locuri prevăzute pentru admitere, după ce au promovat etapa I – Probe eliminatorii, conform Metodologiei de admitere in facultăţile Academiei de Poliţie Bucureşti
(2) Candidaţii care au obţinut premiile I, II sau III la concursurile şcolare la nivel naţional sau pe grupe de ţări, recunoscute de M.E.C.T.S. la disciplinele de concurs, pot fi admişi, fără concurs, in cadrul numărului de locuri prevăzute pentru admitere, după ce au promovat etapa I – Probe eliminatorii, conform Metodologiei de admitere in facultăţile Academiei de Poliţie Bucureşti.
(3) Candidaţii care se regăsec in „Lista olimpicilor naţionali şi internaţionali absolvenţi de liceu, pentru admiterea in invăţământul superior”, emisă de M.E.C.T.S., vor prezenta la inscriere copia legalizată după diploma obţinută la concursurile şcolare internaţionale, la nivel naţional sau pe grupe de ţări.

Art. 7 - Dosarele de recrutare ale candidatilor se vor constitui în conformitate cu prevederile Dispoziţiei Directorului Direcţiei Management Resurse Umane nr. II/960 din 20.10.2004 privind procedurile si formularele utilizate în activitatea de management resurse umane în unităţile Ministerului Administraţiei şi Internelor- Anexa nr. 1, litera A, cu următoarele precizări:
a) documentele menţionate la lit.A, punctele 2 şi 3 din actul normativ mai sus menţionat se vor depune la dosar in copie legalizată
b) certificarea copiilor după actul de identitate, carnetul de muncă sau livretul militar se face prin semnătura lucrătorului desemnat să efectueze recrutarea, după confruntarea acestora cu originalele, şi va fi insoţită de menţiunea „conform cu originalul”.
c) candidaţii rromi care concurează pentru locurile alocate distinct vor prezenta în original documentul din care să rezulte apartenenţa la etnia respectivă, eliberat de o instituţie sau organizaţie neguvernamentală abilitată în acest sens, de pe raza judeţului în care candidaţii au domiciliul sau reşedinţa (din care să rezulte că respectiva persoană face parte din această etnie şi nu că este membru al respectivei organizaţii).
          Pentru candidaţii care au optat atât pentru admiterea intr-o instituţie de invăţământ universitar, dar şi pentru admiterea intr-una din şcolile postliceale se va constitui un dosar de recrutare separat cu actele de studii in copie legalizată şi fişa medicală in copie, certificată prin inscrierea menţiunii „conform cu originalul”

Art. 8 - Opţiunea candidaţilor privind limba străină la care susţin admiterea se va preciza în cererea de înscriere la concurs.

Art. 9 - (1) Examinarea psihologică se efectuează la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa de către specialişti din cadrul Centrului de Psihosociologie al Ministerului Administraţiei şi Internelor, astfel:
- sesiunea I: in perioada 01 -13 iunie 2010 pentru candidaţii care s-au inscris anterior datei de 13.06.2010 şi au optat pentru o instituţie a invăţămâtului superior
- sesiunea II : in perioada 12 – 18 iulie 2010 pentru candidaţii care s-au inscris ulterior datei de 13.06.2010 şi au optat pentru o şcoală postliceală.
           Reexaminările vor fi programate dacă este cazul in perioada 19 – 23 iulie 2010.

Art. 10 - Pentru candidaţii care au fost declaraţi "inapt" la examinarea psihologică sau au fost declaraţi "inapt medical" în fişa medicală, activitatea de recrutare încetează.

Art. 11 – Candidaţii recrutati pentru Academia Naţională de Informaţii Bucureşti susţin la sediul instituţiei de învăţământ, în perioada 20 – 26 iulie 2009, probele eliminatorii (stabilirea nivelului de cunoaştere a unei limbi străine, determinarea aptitudinilor fizice şi proba de creativitate) potrivit baremelor Serviciului Român de Informaţii, precum şi probele de cunoştinţe. Perioadele de desfăşurare a probelor, baremele pentru determinarea aptitudinilor fizice şi alte informaţii referitoare la concursul de admitere în Academia Naţională de Informaţii Bucureşti pot fi obţinute de pe site-ul de Internet al acestei instituţii.

Art. 12 (1) – Concursul de admitere la Academia de Poliţie "A.I. Cuza" Bucureşti se organizează şi desfăşoară într-o singură sesiune, în perioada 18 iulie - 01 august 2010, conform graficului postat pe site-ul de Internet al acestei instituţii.

(2) Candidaţii se vor prezenta în data de 18 iulie 2010, intre orele 08.00 – 13.00 la sediul Academia de Poliţie "A.I. Cuza" Bucureşti pentru  înscriere şi achitarea taxei de participare la concurs, în cuantum stabilit conform competenţelor şi a eliberării legitimaţiei de concurs. Cu aceasta ocazie, vor avea asupra lor următoarele documente:
a) buletinul/ cartea de identitate, în original;
b) diploma de bacalaureat (în copie legalizată), pentru candidaţii care au absolvit liceul înainte de 2010 sau adeverinţă în original eliberată de liceu pentru absolvenţii promoţiei 2010, în care se menţionează media generală de la bacalaureat şi mediile obţinute în ultimii ani de liceu;
c) foaia matricolă a studiilor liceale (în copie legalizată).

(3) Sunt scutiţi de plata taxei:
-candidaţii orfani de ambii părinţi;
-cei proveniţi din case de copii sau plasament familial;
- copiii personalului didactic aflat in activitate sau pensioant după cel puţin 10 ani de activitate didactică, precum şi copiii personalului didactic decedat
- copiii personalului M.A.I. (poliţişti, militari, funcţionari publici sau personal contractual) in activitate, pensionat sau decedat

(4) Candidaţii care solicită scutirea taxei de participare la concurs trebuie să probeze, cu acte, că se află în una din situaţiile enumerate mai sus, la data inscrierii.
(5) Candidaţii se pot retrage în orice etapă a desfăşurării concursului de admitere fără a li se restitui taxa de participare la concurs.

Art. 13 – Detalii privind etapele şi probele concursului de admitere la Academia de Poliţie "A.I. Cuza" Bucureşti pot fi obţinute de pe site-ul de Internet al acestei instituţii.
           Perioadele de desfăşurare, tematica şi bibliografia pentru concursul de admitere in instituţiile de invăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale şi Academia Naţională de Informaţii pot fi obţinute de pe site-ul acestor instituţii.

Art. 14 (1) – Concursul de admitere la şcolile postliceale ale M.A.I. se organizează şi desfăşoară într-o singură sesiune, în perioada 21 august - 03 septembrie 2010, conform graficului stabilit de către instituţiile de invăţământ postat pe site-ul de Internet al acestor instituţii.
 (2) Candidaţii se vor prezenta în perioada 21 – 22 august 2010, la sediul şcolilor de agenţi de poliţie pentru care au optat, pentru  înscriere şi achitarea taxei de participare la concurs, în cuantum stabilit conform competenţelor şi a eliberării legitimaţiei de concurs. Cu aceasta ocazie, vor avea asupra lor următoarele documente:
a) buletinul/ cartea de identitate, în original;
b) diploma de bacalaureat (în copie xerox),
c) foaia matricolă a studiilor liceale (în copie xerox).
 (3)  Persoanele prevăzute la art.18 alin.4 din Ordinul M.A.I. nr.1371 din 04.07.2006 pentru aprobarea „Metodologiei cadru de organizare şi desfăşurare a concursurilor de admitere in instituţiile de invăţământ postliceal din M.A.I.” sunt exceptate de la plata texei de concurs.    4) Candidaţii care solicită scutirea taxei de participare la concurs trebuie să probeze, cu acte, că se află în una din situaţiile enumerate mai sus, la data inscrierii.
(5) Candidaţii se pot retrage în orice etapă a desfăşurării concursului de admitere fără a li se restitui taxa de participare la concurs.

Art. 15 (1) – Candidaţii recrutaţi pentru toate instituţiile de invăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale se vor prezenta in ziua de 08 iulie 2010, ora 08.00, la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, strada Jandarmeriei nr. 9-11, sector 1 Bucureşti, pentu susţinerea probelor eliminatorii – contravizita medicală şi probelor de evaluare a aptitudinilor fizice. Relaţii la telefon 0213159373, respectiv 0213037080, interior 11422 sau 11407.
            (2) – La prezentarea pentru susţinerea probelor eliminatorii, candidaţii pentru instituţiile de invăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale au asupra lor cartea de identitate/paşaportul şi echipament sportiv adecvat susţinerii probelor de evaluare a aptitudinilor fizice.
            (3) - Candidaţii pentru instituţiile de invăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale care promovează probele eliminatorii susţin probele de cunoştinţe la sediul instituţiilor de invăţământ pentru care au optat, potrivit graficului intocmit de fiecare dintre acestea.
            (4) – Candidaţii recrutaţi pentru Academia Naţională de Informaţii  a Serviciului Român de Informaţii susţin la sediul instituţiei de invăţământ superior, in perioada 19 – 25 iulie 2010, probele eliminatorii (stabilirea nivelului de cunoaştere a unei limbi străine, determinarea aptitudinilor fizice şi proba de creativitate), potrivit baremelor Serviciului Român de Informaţii, precum şi probele scrise de cunoştinţe.
            (5) – Probele şi baremele pentru verificarea aptitudinilor fizice ale candidaţilor pentru instituţiile de invăţământ ale Ministerului Administraţiei şi Internelor şi pentru instituţiile de invăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale sunt cele menţionate in Anexa nr.3.
            (6) – Probele şi baremele pentru verificarea aptitudinilor fizice ale candidaţilor pentru Academia Naţională de Informaţii a Serviciului Român de Informaţii şi alte informaţii referitoare la concursul de admitere in instituţia de invăţământ superior pot fi obţinute de pe site-ul de internet al acesteia.

Art. 16 - (1) Candidaţii admişi în şcolile de agenţi de poliţie sunt obligaţi să încheie angajamente, conform Anexei nr. 6 la Dispoziţia Directorului general al Direcţiei Generale Management Resurse Umane nr. II/960 din 20.10.2004 privind procedurile si formularele utilizate în activitatea de resurse umane în unităţile Ministerului Administraţiei şi Internelor, până cel târziu la data începerii cursurilor.

         Relaţii suplimentare pot fi obţinute la Serviciul Resurse Umane din cadrul I.P.J. Constanţa, tel 0241/611364, interior 20115 sau 20113.
 COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii