Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:41 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presă IPJ Constanţa - 28.03.2013

ro

28 Mar, 2013 13:53 1080 Marime text
421.178 din 28 martie 2013

BULETIN DE PRESĂ

La nivelul judeţului au fost organizate 6 acţiuni, fiind aplicate 38 sancţiuni contravenţionale în valoare totală 7.420 de lei.

INFRACŢIUNI JUDICIARE

La data de 27 martie a.c., ora 16.30, poliţiştii din Crucea i-au depistat pe O. Romică, de 59 de ani, N. Nicolae, de 35 de ani, P. Cristian, de 44 de ani şi T. Vasile, de 33 de ani, toţi din localitatea Stupina, în timp ce sustrăgeau mai multe bucăţi de ţeavă metalică, după ce au săpat un şanţ pe marginea unei străzi din localitate.
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că bucăţile metalice provin de la o fostă reţea de alimentare cu apă potabilă, a populaţiei, prejudiciul urmând a fi comunicat ulterior de către societatea păgubită.
Cercetările sunt continuate de poliţişti, cu suspecţii în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

La data de 27 martie a.c., ora 23.05, poliţiştii din Mircea Vodă, l-au prins în flagrant pe V. Dorin, de 24 de ani, în timp ce sustrăgea cablu telefonic ce aparţine unei societăţi comerciale de profil, de pe o stradă din localitatea Mircea Vodă. În urma acestui fapt s-a creat un prejudiciu de 4.000 lei.
Cercetările sunt continuate de către poliţişti, cu suspectul în stare de libertate, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a acestuia.

La data de 27 martie a.c., poliţiştii din Pantelimon l-au depistat pe S. Nelu, de 31 de ani, pe numele căruia Judecătoria Medgidia, în anul 2010, a emis mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pentru săvârşirea unei infracţiuni la regimul rutier.
Persoana în cauză a fost introdusă în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Constanţa,

La data de 27 martie a.c., ora 20.50, poliţiştii Secţiei 2 Constanţa i-au prins în flagrant pe I. Aidar, de 23 de ani, A. T, de 17 ani şi I.S., de 9 ani, în timp ce cu o rangă metalică, forţau geamul tip PVC de la un apartament situat într-un bloc de pe raza de competenţă, cu intenţia de a pătrunde în locuinţă şi a sustrage bunuri..
Cercetările au fost preluate de poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa, cei doi tineri în vârstă de 23, respectiv 17 ani fiind reţinuţi pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă. Minorul în vârstă de 9 ani a fost încredinţat familiei.

La data de 27 martie a.c., , ora 23.50, poliţiştii din Lumina au fost sesizaţi de prin S.N.U.A.U. 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că în anexa unui imobil din localitate a izbucnit un incediu.
Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au constatat că la o magazie situată în curtea imobilului izbucnise un incendiu din interior, solicitându-se intervenţia I.S.U. Dobrogea, la faţa locului deplasându-se două echipaje care au reuşit lichidarea incendiului.
Cu ocazia cercetării la faţa locului în magazie a fost identificat cadavrul unui bărbat de 48 de ani, din Brăila, iar într-o altă magazie a imobilului vecin a fost găsit I. Petrică, de 38 de ani, care prezenta arsuri pe circa 40% din corp.
Din primele verificări, poliţiştii au stabilit faptul că pe fondul consumului de băuturi alcoolice, au pătruns în magazia imobilului, fără acceptul propietarului, unde au aprins mai multe deşeuri textile pentru a se încălzi, după care au adormit.
Bărbatul de 38 de ani a fost transportat la Spilalul Judeţean Constanţa pentru îngrijiri medicale de specialitate.
Cercetările sunt continuate de către poliţişti pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

ACTIVITATEA RUTIERĂ

În ultimele 24 de ore poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi de prevenire, cercetare şi soluţionare a evenimentelor sesizate, fiind aplicate de către aceştia 220 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 37.825 lei.

Accidente rutiere

La data de 27 martie a.c., ora 07.00, L. Tudor, de 30 de ani, a condus un autoturism, pe DN3 şi ajungând la km. 239+550 m., nu adaptează viteza la condiţiile de drum (carosabil acoperit de zăpadă), frânează, intră în derapaj şi pătrunde pe sensul opus de mers, unde intră în coliziune cu o autoutilitară, condusă de T. Gheorghe, de 43 de ani. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătorului primului autoturism şi a pasagerilor aflaţi în acesta.

La data de 27 martie a.c., ora 13.10, V. Daniela, de 49 ani, a condus un autoturism, pe bulevardul A. Vlaicu şi ajungând la marcajul pietonal din zona CET, a surprins şi accidentat pe J. Mădălina Georgiana de 18 ani, care s-a angajat în traversarea străzii pe marcajul pietonal. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a pietonului.

La data de 27 martie a.c., ora 10.15, D. Eugen, de 39 de ani, a condus un autoturism, pe DJ 391 şi ajungând la km. 91+750 m., nu a adaptat viteza la condiţiile de drum (carosabil acoperit cu zăpadă), pierde controlul volanului, iese în afara părţii carosabile şi intră în coliziune frontală cu un cap de pod. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară pasagerilor alfaţi în autoturism.

Infracţiuni constatate

Poliţiştii dim Mereni cercetează în stare de libertate pe B. Cătălin, de 28 de ani, din mun. Constanţa, care, a condus un autoturism, în localitatea Mereni, având dreptul de a conduce autovehicule suspendat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii