Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:30 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presă IPJ Constanţa 18.03.2012

ro

18 Mar, 2012 17:05 910 Marime text

85037 din 18 martie 2012


BULETIN DE PRESĂ

În ultimele 24 de ore, poliţiştii constănţeni au organizat 9 acţiuni, fiind aplicate 55 sancţiuni în valoare totală de 14.250 lei.

              Infracţiuni judiciare

         La data de 16 martie a.c., în jurul orei 09.00, doi poliţişti constănţeni, unul din cadrul Secţiei 5 şi cel de-al doilea din cadrul Secţiei 3, aflaţi în timpul liber, s-au sesizat din oficiu, cu privire la faptul că un tânăr a smuls o sacoşă din mâinile unei femei, în vârstă de 75 de ani, pe bulevardul 1 Decembrie 1918, în zona unui supermarket.
         Cei doi poliţişti au procedat la urmărirea tânărului şi au reuşit depistarea acestuia în interiorul unui restaurant, situat pe strada Bucureşti, unde se refugiase.
         Suspectul a fost identificat ca fiind P. George Alexandru, de 18 ani, din Constanţa.
       Prejudiciul cauzat în valoare de aproximativ 800 lei, a fost recuperat integral.
        Tânărul a fost reţinut de poliţişti pe bază de ordonanţă, fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie, iar cursul aceleiaşi zile a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa cu propunere de sesizare a instanţei, în vederea dispunerii măsurii arestării preventive.
      Magistraţii Judecătoriei Constanţa au admis solicitarea şi au emis pe numele suspectului mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 15 zile, fiind depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Constanţa.
       Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a suspectului.

        La data de 17 martie a.c., ora 13.00, lucrătorii Grupării Mobile de Jandarmi Constanţa, l-au depistat în flagrant, în staţia de autobuz din zona Gara CFR, pe S. E., de 16 ani, din Constanţa, care a sustras din geanta unei femei, de 61 de ani, din Constanţa, portofelul în care se aflau acte de identitate şi suma de 500 lei.  
        Prejudiciul în valoare de 800 lei, a fost recuperat şi predate părţii vătămate.   
        Cercetările au fost preluate de către poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa, care în baza probatoriului administrat l-au reţinut pe suspect pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore şi sesizată unitatea de parchet competentă, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentat Judecătoriei Constanţa cu propunere de arestare preventivă.
        Cel în cauză a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Constanţa.
        Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a suspectului.


         La data de mai 17 martie a.c., în jurul orei 18.50, poliţiştii Secţiei 3 Rurală Mangalia, au fost sesizaţi de către un bărbat, de 63 de ani, din municipiul Constanţa, cu privire la faptul că în perioada 10-16.03.2012, i-a fost spartă locuinţa, ce o deţine în comuna Tuzla, fiindu-i sustrase mai multe bunuri, respectiv un calorifer electric, un radio mp3 player, o drujbă electrică, un cuptor cu microunde, 3 bucăţi ţeavă zincată, două chiuvete din fontă, un flex, un receiver, toate în valoare de aproximativ 1.500 lei.
         Cu ocazia activităţilor specifice de investigare, poliţiştii au identificat ca suspect de comiterea acestei infracţiuni pe I. Ciprian, de 32 de ani, din Constanţa, ce locuieşte fără forme legale în comuna Tuzla, fiind totodată recuperate de la acesta aproximativ 60% din bunurile sustrase.
        Cel în cauză este cercetat în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.

         La data de 18 martie a.c., în jurul orei 01.50, poliţiştii Secţiei 4 au fost sesizaţi telefonic de către dispeceratul unei firme de pază, cu privire la faptul că agenţii de pază au reţinut o persoană care a spart geamul casei de pariuri sportive situată la parterul unui bloc de pe strada Dezrobirii. 
            Patrula de siguranţă publică deplasată la faţa locului a identificat suspectul ca fiind B. Elvişan, de 31 de ani, din Constanţa, care a fost condus la sediul Secţiei 4 Poliţie, unde au fost întocmite actele premergătoare întocmirii dosarului penal pentru infracţiunea de distrugere.


            Prejudiciul cauzat urmează a fi adus la cunoştinţa organelor de poliţie, de către reprezentanţii societăţii comerciale.  

           La data de 17 martie a.c., ora 12.23, poliţiştii Secţiei 5 au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că doi tineri transportă pe strada Margaretei, într-o roabă, un capac canalizare.
           Patrula de siguranţă publică deplasată la faţa locului a procedat la interceptarea şi identificarea persoanelor în cauză, stabilind că este vorba de B. I. D., de 16 ani, şi M. Ferdin, de 18 ani, ambii din Constanţa.
           În urma verificărilor efectuate în teren s-a stabilit că, bunul a fost sustras de pe partea carosabilă, la intersecţia străzilor Livezilor şi Serelor.
          Cercetările sunt continuate cu suspecţii în stare de libertate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

 ACŢIUNI CU CARACTER PREVENTIV

În perioada 15 – 17.03.2012, în intervalul orar 10.00-16.00, poliţiştii Secţiei 3 din cadrul Compartimentul Sisteme de Securitate şi Proximitate,  au organizat şi executat o acţiune, pe linia prevenirii si combaterii infracţiunilor de tâlhărie comise asupra personalului unităţilor care depozitează, manipulează sau transportă valori, precum şi a verificării modului cum se respectă prevederile Legii nr.333/2003 modificate şi H.G. 1010/2004, privind paza obiectivelor, bunurilor, depozitarea şi transportul valorilor, la casele de amanet şi unităţi economice, de pe raza de competenţă .
           Ca urmare a acestor activităţi au fost controlate 18 obiective, au fost verificate 6 case de amanet, 9 puncte de lucru şi 12 alte unităţi cu responsabilităţi pe această linie, fiind aplicate două sancţiuni contravenţionale în valoare de 2.000 lei.   
 Astfel, a fost sancţionat administratorul unei societăţi comerciale, pentru că nu a luat măsuri de asigurare a pazei obiectivului cu mijloace mecano-fizice potrivit dospoziţiilor art. 40 din HG 1010/2004.
De asemenea, pe parcursul acţiunii au fost instruiţi şase administratori şi zece operatori ai unor case de amanet, cu privire la obligaţiile legale pe care le au, în sensul de a anunţa organele de poliţie în cazul prezentării la ghişee a unor persoane dubioase sau minori care doresc să amaneteze bunuri, camerele video să fie în stare de funcţionare şi poziţionate, astfel încât să poată înregistra fizionomia clienţilor, cât şi modul de intervenţie în diferite situaţii (furturi, jaf armat, deranjarea liniştii publice), precum şi telefoanele la care pot apela. Acestora li s-a pus în vedere ca la terminarea programului, să procedeze la armarea sistemelor tehnice de alarmare antiefracţie.
          Operatorilor, ce efectuează transport de valori, li s-a reamintit faptul că potrivit prevederilor legale, aceste categorii de transporturi se desfăşoară cu însotitori înarmaţi.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii