Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:58 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presă IPJ 20.12.2011

ro

20 Dec, 2011 15:58 888 Marime text

           În ceea ce priveşte faptele antisociale înregistrate în ultimele 24 de ore pe raza judeţului au fost sesizate la poliţie 6 evenimente, 2 de natură judiciară şi 4 la regimul circulaţiei rutiere.

Infracţiune de natură judiciară
 
Poliţiştii Secţiei 5 Rurală au fost sesizaţi cu privire la faptul că în data de 19 decembrie a.c., în satul Gura Dobrogei, a avut loc o altercaţie între A. Ghiorghe, de 60 ani din localitate şi M. Mihai de 68 ani, din Cogealac. Ambii au solicitat îngrijiri medicale, încadrarea faptei urmînd a fi făcută în urma examinării medico-legale.
Poliţiştii Secţiei 7 Rurală au identificat în trafic pe DJ.223 (zona Hanul Morilor), pe T. Gheorghe de 44 ani, din Stupina, care conducea un autoturism fără a poseda permis şi fiind sub influenţa alcoolului. Acesta nu a oprit la semnalul regulamentar, fapt pentru care a fost urmărit până în Stupina unde, în urma schimbării bruşte a direcţiei de mers s-a răsturnat. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală.

  
 Acţiuni rutieră

În ultimele 24 de ore poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi de prevenire, cercetare şi soluţionare a evenimentelor sesizate, fiind aplicate de către aceştia 120 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 11.272 lei.

Poliţiştii rutieri au fost sesizaţi cu privire la producerea a partu accidente uşoare.

1. La data de 19 decembrie a.c., ora 18.00, în municipiul Constanţa, P.ALEXANDRU, de 63 ani, din Constanţa, a condus un autoturism pe bulevardul 1 Decembrie 1918 şi ajungând în apropierea unui imobil a accidentat uşor pe G. GHEORGHE de  42 ani, din Constanţa, care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure.
     În urma testării cu aparatul Drager,  lui G. GHEORGHE i-a reieşit o valoare de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat.

2. La data de 19 decembrie a.c., ora 18.00, în municipiul Constanţa, M. VIRGIL LIVIU de 49 ani, din Constanţa, a condus un autoturism pe bulevardul Aurel Vlaicu şi ajungând în zona Dorally Mall a accidentat uşor pe P. MĂDĂLINA, de 18 ani, din Constanţa, care s-a angajat în traversarea străzii pe marcajul pietonal, semnalizat prin indicator rutier „Trecere pentru pietoni”.

3. La data de 19 decembrie a.c., ora 18.00, în municipiul Constanţa, N. COSTEL TRAIAN de 33 ani, din Călăraşi, a condus un autoturism pe bulevardul Aurel Vlaicu şi ajungînd la intersecţie cu strada Dispensarului accidentează usor pe minorii L.T., de 17 ani şi L.V., de 16 ani, care s-au angajat în traversarea străzii pe marcajul pietonal, semnalizat prin indicator rutier „Trecere pentru pietoni”.

4. La data de 19 decembrie a.c., ora 22.30, în judeţul Constanţa, M. ADRIAN de 60 ani, din Techirghiol, a condus un autoturism pe DJ383 şi din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum, pierde controlul asupra direcţiei şi intră în coliziune cu un copac de pe marginea carosabilului.
  În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a pasagerului C. APOSTOL de 63 ani.


                               RECOMANDĂRI PE TIMP PLOIOS  

       Poliţia rutieră recomandă conducătorilor auto:
- să circule cu viteză redusă atât în localităţi cât şi în afara acestora,
- să mărească distanţa de siguranţă în mers,
- să utilizeze luminile de întâlnire,
- să evite efectuarea manevrelor în trafic, respectiv depăşirea sau trecerea de pe o bandă pe alta fără să de asigure în prealabil.
 
        Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile marcate, pe culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către conducătorii auto.

 

      

 

 

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii