Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:44 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BULETIN DE PRESA 11.12.2008

ro

11 Dec, 2008 13:53 1209 Marime text

BULETIN  DE PRESĂ de la Secţia Regională de Poliţie Transporturi Constanţa

In ultimele 24 de ore, unităţile şi subunităţile de poliţie feroviară şi navală din teritoriu au desfăşurat activităţi de cercetare, constatare si soluţionare a evenimentelor sesizate, efectuând acţiuni in vederea prevenirii si combaterii comiterii faptelor cu violenţă, descoperirea furturilor de bunuri din zona de competenţă, identificarea persoanelor ce călătoresc fraudulos pe trenurile de călători si prevenirea furturilor din bagajele călătorilor, respectiv asigurarea liniştii si ordinii publice au fost înregistrate mai multe evenimente, după cum urmează:

1. La data de 10.12.2008, în jurul orei 13.10, lucrătorii Postului de Poliţie T.F. Fetesti au fost sesizati  telefonic de catre seful Statiei CF Ovidiu, despre faptul ca sectiunile semnalului 1 YR, fir II circulatie feroviara, dintre Statia CF Cernavoda si Halta Dunarea, prezinta ocupat pe aparatul de comanda, fara a se cunoaste cauza.

Deplasandu-se la fata locului, lucratorii de politie impreuna cu organe de specialitate SCB, in urma verificarii efectuate, au constatat ca doi picheti distribuitori, montati pe partea dreapta a firului I de circulatie feroviara, sens de mers Dunarea-Cernavoda, au fost distrusi de catre un utilaj "CATERPILAR", manevrat de numitul N. AUREL, de 51 ani, domiciliat in com. Cochirleni, jud. Constanta, mecanic utilaje, fara antecedente penale, cu ocazia executarii lucrarilor de nivelare a terasamentului caii ferate.

Cel in cauza este cercetat in stare de libertate, sub aspectul savarsirii infractiunii de distrugere si semnalizare falsa din culpa, iar prejudiciul cauzat urmeaza a fi stabilit de catre o comisie de specialitate CF.

Circulatia feroviara s-a efectuat pe fir I circulatie, in conditii normale, fara a se inregistra intarzieri.

2. La data de 10.12.2008, între orele 04:00 - 12:00, lucrătorii Posturilor de politie Lehliu si Ciulniţa au organizat şi executat o acţiune în trenurile de persoane 8032 şi 8031 pe relaţia Ciulniţa - Bucureşti Obor şi retur, pentru combaterea actelor de comerţ cu dispozitive pentru distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice, ocazie cu care în trenul P8031 au fost depistaţi numiţii  G.VICTORIA, de 33 ani din com. Dor Mărunt, jud. Călăraşi, fără ocupaţie, fără antecedente penale şi Ţ.VALENTIN, de 52 ani din com. Săruleşti, sat Săruleşti Gară, jud. Călăraşi, fără ocupaţie, fără antecedente penale, care deţineau asupra lor un număr de 9 (nouă) cutii a câte 55 bucăţi pocnitori marca „Picolo" clasa I, respectiv 10 zece cutii a câte 30 bucăţi pocnitori  Matchcracker şi 105 cutii a câte 55 bucăţi marca Picolo clasa I

Pocnitorile au fost indisponibilizate, iar persoanele în cauză sunt cercetate în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere şi comercializare ilegală de obiecte artizanale pe bază de amestecuri pirotehnice.

3. La data de 10.12.2008, lucrătorii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime Port Constanţa au depistat pe numitul C.FLORIN, de 24 ani, din com. Mircea Vodă, jud. Constanţa, macaragiu in cadrul Şantierului Naval Constanţa, fără antecedente penale, care în noaptea de 10.10.2008 a sustras din vestiarul colegului său , suma de 130 lei, 22 tichete de masă, un ceas de mână marca Casio în valoare de 500lei şi un card bancar BRD, de pe care a extras suma de 2200 lei, creând un prejudiciu total în valoare de 2950 lei, fiind recuperat ceasul de mână marca Casio.

Celui în cauză i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, fiind cercetat în stare de libertate

Începând cu data de 01.12.2008 Buletinul de Presă va putea fi transmis şi în format electronic - email (pdcvsrpt@yahoo.com).

 
OFIŢER RELAŢII MASS-MEDIA,

Subcomisar de politie

MIRON CERASELA

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii