Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:36 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

34 tone de tutun si utilaje de prelucrare a acestuia, gasite la o ferma langa M. Kogalniceanu

ro

12 Mar, 2010 18:15 1705 Marime text

Doi bărbaţi sunt cercetaţi după ce poliţiştii au descoperit în urma unor percheziţii o cantitate impresionantă de tutun ce urma a fi valorificată în mod ilegal

34 tone de tutun, mai multe utilaje de prelucrare a acestuia, precum şi banderole pentru marcaj au fost găsite de poliţişti în incinta unei ferme din afara localităţii Mihail Kogălniceanu

Ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au documentat activitatea infracţională a lui P. VALENTIN, de 31 de ani, din Valu lui Traian şi a lui E. GHEORGHE, de 48 de ani, din Constanţa, care, în cursul anului 2009, au achiziţionat fără documente justificative de provenienţă cantitatea de aproximativ 34 tone de tutun pe care a depozitat-o în incinta unei ferme din afara localităţii Mihail Kogălniceanu, în scopul producerii prin falsificare de ţigarete,  produse accizabile ce intră sub incidenţa sistemului de antrepozitare fiscală în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea fiscală competentă.

De asemenea, poliţiştii au stabilit faptul că, în aceeaşi perioadă, cei doi bărbaţi au achiziţionat, fără documente justificative de provenienţă, în scopul producerii şi comercializării în mod ilegal de ţigarete mai multe utilaje de prelucrare a tutunului (uscător, aparat de tocat şi mărunţit tutunul), hârtie pentru ţigarete şi aproximativ 107.000 bucăţi banderole de marcaj (timbre).

Pe numele celor doi suspecţi poliţiştii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune cu privire la calitatea mărfurilor, producerea de produse accizabile ce intra sub incidenţa sistemului de antrepozitare fiscală în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea fiscală competentă, precum şi evaziune fiscală. 

Suspecţii au fost reţinuţi pentru 24 de ore iar în data de 11.03.2010 au fost prezentaţi Judecătoriei Constanţa cu propunere de arestare preventivă, instanţa dispunând cercetarea acestora în stare de libertate.

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii